Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Φράγκος Φ.:Ελήλυθεν η ώρα να καταργηθεί η "Συμφωνία των Πρεσπών" μετά τις προκλήσεις τους..(βίντεο)

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Μετρόπολις 95,5 fm καλεσμένος του δημοσιογράφου Κώστα Παπαζαφειρίου αναφέρθηκε στην πρόσφατη ενέργεια της κυβέρνησης των Σκοπίων να αλλάξουν τα αρχικά του ονόματος που υπέγραψαν με την "Συμφωνία των Πρεσπών" και συγκεκριμένα ανέφερε:
"Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της Στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος των Σκοπίων, έχουν αρχίσει συζητήσεις εδώ και πολλούς μήνες για να καθοριστεί και να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας.
Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε μία πρωτοβουλία των Σκοπιανών οι οποίοι ζήτησαν να αλλάξει η ονομασία στο έγγραφο της Στρατιωτικής Συνεργασίας και αναφέρεται με τα αρχικά MKD αντί RNM δηλαδή να παραπέμπει στο Μακεδονία και όχι σε Republic North Macedonia.Ο Συνταγματάρχης Ακριώτης, Πρόεδρος της Επιτροπής, δεν το αποδέχθηκε,ενημέρωσε  τον πρέσβη κ. Γιαννακάκη και έγινε σχετική ενημέρωση των ΥΠ.ΕΞ και ΥΕΘΑ.
Οι Σκοπιανοί με την ενέργεια τους αυτή έδωσαν το στίγμα ότι πλέον αυτή η συμφωνία των Τσίπρα- Ζάεφ, δεν τους εκφράζει και επιθυμούν την ονομασία σκέτο Μακεδονία.

Με χαρακτηριστικό παράδειγμα,όταν έγινε το πρώτο κράτος της Ιορδανίας ονομαζοταν Υπέρ Ιορδανία, ώστε να μην αντιδράσουν οι Ισραηλινοί που έχουν κοινά σύνορα τον ποταμό Ιορδάνη. Τελικα όμως προσέφυγαν εξήντα βουλευτές της Ιορδανίας στον οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και άλλαξαν το όνομα και έγινε σκέτο Ιορδανία.Κάτι που μπορούν να κάνουνε και οι Σκοπιανοί και τα υπόλοιπα τα οποία μας λέγανε οι κ.κ. Τσίπρας-Κοτζίας-Καμμένος και οι επερχόμενοι μακεδονομάχοι της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύουν.
Ο Στρατηγός συνέχισε ότι"η εκτίμηση μου είναι Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος της πόλης μας να αποτελέσουν ομάδα πίεσης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και να του πούνε να συντονιστεί και να ευθυγραμμιστεί με τη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης.Όταν η Βουλγαρία για ίδιους λόγους δεν αποδέχεται, ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα εμείς ανεχόμαστε όλες τις παρατυπίες στις οποίες προκλητικά προβαίνουν οι Σκοπιανοί."
Ο ίδιος συνέχισε οτι σε παλαιοτερες παρόμοιες περιπτώσεις συνέβαιναν και ειδικότερα αναφέρθηκε:
"Τους Σκοπιανούς τους γνωρίζω από το 1990, οταν ήμουνα Πρόεδρος στη Διασυνοριακή Επιτροπή στην Δοϊράνη στο 72 Σύνταγμα του Κιλκίς, κάθε φορά εκείνο στο οποίο απέβλεπαν ήταν να έχουν μία παρελκυστική και αλαζονική συμπεριφορά και πάντα αναφερόντουσαν στα τοπονύμια της χώρας μας με τα δικά τους τα Σλάβικα.
Αρκεί να σας πω ότι σε εκείνη την επιτροπή επικεφαλής ήταν ο Σαμαρτζίεφ απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σαμαρτζής Έλληνας, χωρίς να έχει σχέση με κάποιον Σαμαρτζίεφ που κυκλοφορει πάνω στη Φλώρινα, και τον οποίο σε κάποια στιγμή όταν τον πίεσα αρκετά μου αποκάλυψε ότι δεν ήταν ο γραμματέας αλλά ο Πρόεδρος της επιτροπής και μου λέει <<τι να κάνω έχω υπογράψει "ηλιθιωδώς" για την παραχώρηση της ελληνικής Μακεδονίας ως ΣΝΟΦ>>. Το 1983 ο Α.  Παπανδρέου τους έδωσε δικαίωμα να επιστρέψουν οσοι μετα εμφύλια σύρραξη δεν είχαν προσυπογράψει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία και το όραμα τους για την Μακεδονία του Αιγαίου.
Στην απογραφή του 1941 των Γερμανών απεδείχθη ότι είχαμε τότε 100 χιλιάδες Έλληνες και ούτε 800.000 ήταν όλοι άλλοι πληθυσμοί οι Σέρβοι, Βούλγαροι, Τούρκοι και Σλάβοι.
Το 1951 όταν ξανά έγινε πάλι απογραφή ο αριθμός των Ελλήνων έφτασε 250.000. Έκτοτε εξαφανίστηκαν σε όλες τις απογραφές και ουδείς εκ των Ελλήνων έλαβε θέση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Βλάχους και τους Σαρακατσάνους και πρέπει να ξέρουμε κι ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων των Σαρακατσαναίων ζεί στον Εύοσμο."
Πρέπει να είμαστε πολύ προβληματισμένοι με τη συμπεριφορά μας έναντι των πληθυσμών των Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου