Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΑΟΖ: Η αγνοημένη Κύπρος και η πονηριά της Αιγύπτου

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Η Αίγυπτος απαίτησε για τα δυο νησιά της έναντι της Σαουδικης Άραβιας να έχουν πλήρη επήρεια, όσον αφορά την ΑΟΖ και το πέτυχε στη συμφωνία που υπέγραψε.
Έναντι της Ελλαδος απαίτησαν μειωμένη επήρεια για Ρόδο , Καρπαθο, Κάσο, Κρήτη, ενώ στο Σύμπλεγμα Καστελλόριζου «στύλωσαν τα πόδια», προφανώς γιατί δελεάζονται και φοβούνται την Άγκυρα.
Γιατί εδώ και 16 χρόνια εσείς που άραγε κυβερνάτε;; ..την Ελλάδα αρνείστε να οριοθέτησετε την ΑΟΖ με το άλλο Ελληνικό Κράτος την Κύπρο και ικετεύετε το Κάϊρο..
Τί κρύβετε από τους Έλληνες..

Του Καρυώτη Θεοδωρου
Η Ελλάδα περίμενε 38 ολόκληρα χρόνια για να ασχοληθεί με την ΑΟΖ και όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμα και σήμερα που την αποκαλούν Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη. Αλλά τώρα η Αθήνα έχει πάρει φόρα, μετά την οριοθέτηση με την Ιταλία, και θέλει να προχωρήσει και σε άλλες οριοθετήσεις ΑΟΖ με τα γειτονικά παράκτια κράτη. Έτσι μετά με την Ιταλία έρχεται η σειρά της Αιγύπτου. Αλλά υπάρχει μία μεγάλη, πολύ μεγάλη απορία. Γιατί η Ελλάδα αρνείται να οριοθετήσει επίσημα την ΑΟΖ της με αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας;
Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δυο κρατών Ελλάδας και Κύπρου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν δέκα χρόνια και να συμπεριελάμβανε και τις γεωγραφικές συντεταγμένες που αναγνωρίζουν πλήρη επήρεια στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου! Ακόμα και χάρτης υφίσταται που δείχνει αυτή την οριοθέτηση παρόμοιος του επόμενου χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου