Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Πιέζουν για σύγκρουση Τούρκοι στρατιωτικοί εν αποστρατεία - Προκλητικοί χάρτες της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' & με την Κύπρο

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Οι συνεχείς επικλήσεις κύριοι της Κυβέρνησης στο “UNCLOS” δηλαδή στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, χωρίς επί δεκαετίες να τολμάτε στην εφαρμογή του,αλλά χρυσοπληρώνεστε ιδέ «Πόθεν Εσχες» όπως:
-Χωρικά Ύδατα στα 12 ν. μ.
-Υφαλοκρηπίδα 
- ΑΟΖ επιτέλους ανακήρυξη..
- Κλείσιμο κόλπων π.χ. Θερμαϊκού, όπου βεβαιωμένα έχει πετρέλαιο..
- Ευθυγράμμιση ακτών 
και να μην κρύβεστε  πίσω από το
Casus Belli της Άγκυρας λειτουργώντας καιροσκοπικά, όταν πρέπει να τελειώνουμε με τις θαλάσσιες ζώνες σύμφωνα με επιταγές της Ε.Ε. μέχρι 31 Μαρτίου 2021..
Η μη εφαρμογή λοιπόν αποθρασύνει με συστηματικές προκλήσεις την Άγκυρα και είτε είναι στην εξουσία Ισλαμιστές η Κεμαλιστές,  που με τον αναθεωρητισμό του Νεοθωμανισμού έχουν «ξεσαλώσει» και διεκδικούν γεωπολιτικά-γεωστρατηγικά ρόλο περιφερειακής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι εύλογο να ερμηνεύουν κατά το δοκουν το Διεθνές Δικαιο , ενώ παράλληλα δημιουργούν τετελεσμένα, και όπως λέγεται «μας πήρανε χαμπάρι..»!!
Όταν εσυ απαξιώνεις την ενίσχυση των Ενόπλων Δυναμεων, ενώ ο Τουρκος έχει ήδη στρατιωτικοποιησει την ένταση, τότε εσύ δηλώνεις περήφανος, ότι δεν θα τον ακολουθήσεις..και μάλιστα καμαρώνεις για την αγέρωχη και υπερήφανη σου εξωτερική πολιτική!!
Ένα είναι βέβαιο για να έχεις ΑΠΟΤΡΟΠΗ απαιτούνται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με ότι σημαίνει αυτό και φυσικά πέραν της ενίσχυσης σε στοχευμένα ΟΠΛΙΚΑ συστήματα επιβάλλεται η ανεκτή επάνδρωση των μονάδων του Στρατού Ξηράς, που μεταφράζεται σε 18 μηνη θητεία και πρόσληψη πενταετούς επαγγελματιών οπλιτών ειδικότερα στις ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΣ και κρίσιμες ειδικότητες !!
Μεγάλο παρασκήνιο και έντονες διεργασίες φέρονται να διεξάγονται στην Τουρκία για το θέμα υλοποίησης του σχεδίου της "Γαλάζιας Πατρίδας", ενώ έγινε γνωστό από Τούρκο πρώην αξιωματικό ότι το τουρκικό ΠΝ δεν πρόκειται να το κουνήσει από Αιγαίο -Μεσόγειο.    


Τούρκοι εν αποστρατεία αξιωματικοί όπως δείχνουν τα πράγματα ανέλαβαν εργολαβικά να προωθήσουν το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα” για λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου άμυνας.
Ένας από αυτούς, ο γνωστός μας πλέον Τούρκος Αρχιπλοίαρχος ε.α. Mustafa Özbey, γράφει σε μήνυμά του σε κοινωνικό δίκτυο για το  μέγεθος της κλοπής της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου