Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Τελικά τι ρόλο παίζει ο Ντόκος κύριε Μητσοτάκη;

Σχόλιο: Στρατηγος Φ Φραγκος
Κύριοι στο ΥΠΕΘΑ
Επιβάλλεται η άμεση μεταστάθμευση Μονάδων του Στόλου στο Ναύσταθμο της Σουδας και περιπολια Φρεγάτας με Υποβρύχιο Ρόδος- Νότια Κρήτη..
Η γείτονα το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι η Ισχύς, ομού με την ενεργό διπλωματία διεθνοποίησης της έκνομης Συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης.
Άλλως η «υπερβολική ψυχραιμία σας» θα εκληφθεί ως Τουρκοφοβία και ηττοπάθεια ...
Επισήμως πρόκειται για αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφαλείας. Είναι πράγματι έτσι όμως;
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, στην οποία συμμετείχαν και οι Γ.Κουμουτσάκος και Γ.Κατρούγκαλος, ο πρώην γενικός διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και νυν Νο2 του νεοσυσταθέντος Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ελλάδας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να στείλει η Τουρκία ερευνητικό πλοίο, συνοδεία πολεμικών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (π.χ. στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης ή αλλού), μετά την υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου συμφωνίας, ανέφερε: «Αν φτάσουμε σε ένα πολύ κακό σενάριο κλιμάκωσης είναι δικό της θέμα (σ.σ. της Τουρκίας). Αλλά εδώ υπάρχει μια δυσκολία αντίδρασης όσον αφορά το τί θα κάνουμε σε αυτό το σενάριο που δεν είναι όμως το πιθανότερο. Οι λεονταρισμοί εδώ δεν ωφελούν, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα για το είδος της αντίδρασης θα πρέπει να σταλεί μέσω αρμόδιων διαύλων επικοινωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου