Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η Βουλγαρία «τινάζει» στον αέρα τα Σκόπια: «Θα σας μπλοκάρουμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ» – «Μην κλέβετε την ιστορία άλλων!»

Οι Βούλγαροι είναι έτοιμοι να τινάξουν στον αέρα τα Σκόπια. Βέβαια όχι για το καλό της Ελλάδας, αλλά για το δικό τους συμφέρον. Πάντως είναι λυπηρό, την στιγμή που η Αθήνα τα δίνει όλα στα Σκόπια, η Σόφια δείχνει να μην είναι διατεθειμένη να κάνει χάρες και δώρα στο κρατίδιο που κλέβει την Ελληνική ιστορία!
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ekaterina Zaharieva, δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν θα κάνει συμβιβασμούς με τις συνθήκες που θα πρέπει να υπογράψει η ΠΓΔΜ για να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες της με την ΕΕ.
Η Ζαχάριεβα δήλωσε ότι η Βουλγαρία βρίσκεται σε σκέψεις για την ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ και αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα γίνει με βάση το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον και η πΓΔΜ θα πρέπει να ανταποκριθεί στα βουλγαρικά αιτήματα.
Μία από αυτές τις συνθήκες είναι να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας κατά τη διάρκεια των ενταξιακών συνομιλιών, να μην ακολουθείτε απομονωτικές και εθνικιστικές πολιτικές και να μην κλέβετε την ιστορία των γειτόνων σας και να αρνηθείτε την ιστορία σας. Η Βουλγαρία θα επιβάλει αυτές τις απαιτήσεις με μεγάλη σαφήνεια, δήλωσε η Ζαχάριεβα.
Η Βουλγαρία επίσης δηλώνει πως θα συγκροτηθεί μια επιτροπή μέσω της οποίας θα μπορεί να ζητήσει αναθεωρήσεις στα βιβλία ιστορίας της ΠΓΔΜ.
Οι Βούλγαροι πολιτικοί θεωρούν σε μεγάλο βαθμό ότι οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ είναι εθνικοί Βούλγαροι, που μιλούν μια διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας, και απαιτούν αυτό να αντικατοπτρίζεται στα ιστορικά βιβλία της ΠΓΔΜ και στην καθημερινή ζωή.
Όπως έχει αναφέρει πολλάκις το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Βουλγαρία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια για την πορεία του γιουγκοσλαβικού κρατιδίου της ΠΓΔΜ. Η Βουλγαρία ακυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών προμηνύοντας προς τα Σκόπια πως «είναι ένα ψεύτικο κράτος» και με τον Τσίπρα να παρακολουθεί άφωνος.
Οι Βούλγαροι δεν αποδέχονται την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός το έκανε αβίαστα.
Δηλαδή η Σόφια δεν συμφωνεί στο να οικειοποιηθούν οι σημερινοί Σκοπιανοί, κατά την γνώμη τους πάντα, την βουλγαρική ιστορία, τους Κομιτατζήδες και πολλά άλλα μέχρι την εποχή του ελληνικού εμφυλίου, κάτι όμως που αποδέχθηκε αβίαστα η νυν ελληνική κυβέρνηση.
Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν αλλάζει και δεν σβήνεται, οι Σκοπιανοί είναι ένα συνοθύλευμα, Σέρβων, Ελλήνων γραικομάνων και Βουλγάρων και τίποτα περισσότερο.
Οφείλουμε ως Ελλάδα να διαφυλάξουμε αυτό που μας ανήκει και με το τόσο αίμα παρέδωσαν οι παππούδες μας.
Πηγή https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου