Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Κύριε λογοκριτά , καλά , οι απόψεις του γράφοντος είναι ιδική του ευθύνη , οι διαγραφές στο κείμενο , τίνος;


                                         Κώστας Κόλμερ

VICE:Σύν και πλήν του Αμερικανικού Administration.

Η δια τα Ελληνικά εθνικά  συμφέροντα , η έκθεση του Σταίητ Ντιπάρτμεντ , ποία πολιτική ν’ακολουθήσει ενταύθα Αμερικανική Πρεσβεία, δεν στερείται σημασίας.
Στη θετική της πλευρά , καταχωρίζονται η  αναγνώριση δια πρώτη φορά από της εποχής του δόγματος Τρούμαν, της γεωπολιτικής υπεραξίας της χώρας μας , μέσα στην διελκυστίνδα που διεξάγεται με τα Ρωσσικά και Κινέζικά ενδιαφέροντα για πολιτική και οικονομική διείσδυση στην περιοχή ,την περίοδο αυτή.
‘Ορθώς επισημαίνεται η ανάγκη επενδύσεων στην ρημαγμένη από τους Ευρωπαίους «εταίρους» και ιθαγενείς Κουΐσλιγκ οικονομία της χώρας – όχι με δανεικά αλλά με παραγωγικές θέσεις απασχολήσεως που θα καταπολεμήσουν την τεραστία ανεργία του ευρώ , την τελευταία 10ετία.
Θυμίζομε ότι το Σχέδιο Μάρσαλ που δαπάνησε άνω των  9 δις. δολαρίων (εις τιμάς 1947 , δηλαδή τριπλάσιο ποσόν σήμερα) δεν εβασίζετο εις όρους αποπληρωμής και τόκων αλλά ήταν δωρεάν οικονομική και πολεμική βοήθεια , στην οποία εστηρίχθη το Ελληνικό οικονομικό θαύμα της περιόδου 1950-70.
Θα ήταν βεβαίως «αναχρονισμός» η επανάληψη του μετά μίαν 70ετία ,όπου έχουν μεταβληθή οι προτεραιότητες: 
Τότε , η ανάσχεση του κομμουνιστικού κινδύνου , σήμερα η ισχυρά και ισότιμος συμμαχία των λαών της Θαλάσσης στους οποίους εντάσσεται αναμφιβόλως και ο Ελληνικός με την δευτέρα εις μέγεθος εμπορική ναυτιλία , μαζί με το Αμερικανικό ναυτικό, οι Αγγλοσαξωνικές χώρες , η Ιαπωνία κι’ η Ινδία.
Καλή είναι επίσης η υποβοήθηση της Ελλάδος να γίνει ενεργειακός παράγων και κόμβος στην Ευρασία ,να εκσυγχρονίσει την απιστεύτως βραδυπορούσα δημοσία αΠαιδεία της και να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη της Μακεδονίας , που φυλλοροεί από την απίσχνανση του Ελληνικού πληθυσμού.
Κάνει όμως τεράστιο γεωπολιτικό και ιστορικό λάθος , η στερουμένη κλασσικής παιδείας Αμερικανική διακυβέρνηση , όταν υποστηρίζει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών ,ήδη από την εποχή του Μπούς του μικρού και του Αφροαμερικανού Ομπάμα.
Διότι όπως είπε πολύ σωστά ο Χένρυ Κίσινγκερ όστις εκχωρεί την Μακεδονία στους Σλάβους δεν κάνει μόνο ένα ιστορικό λάθος αλλά συντόμως θα το βρεί μπροστά του , ως διεθνές πολιτικό πρόβλημα.
Γι’ αυτό άλλωστε οι Ρώσσοι αναγνώρισαν ενωρίτερον των Αμερικανών το κρατίδιο των Σκοπίων ως «Μακεδονία» και σήμερα κλαυθμυρίζουν ότι η «Πρεσπική αφωνία» παρακάμπτει τις απόψεις των πολιτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Σκόπια.      
 Όσοι είδαν τις ημέρες αυτές την βιογραφία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ , Ντίκ Τσένη στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους , θα εννόησαν τον τίτλο της «VICE», ως την απόλυτο διαστροφή της δημοκρατίας ,όπου ένας αδίστακτος πολιτικάντης ,στηριζόμενος σε συνταγματολόγους και δικηγόρους , κατήργησε ουσιαστικώς το Κογκρέσο , τον Πρόεδρο κι’ αυτή την διάκριση των εξουσιών στην δημοκρατία, εξυπηρετώντας συμφέροντα του στρατιωτικο-βιομηχανικού κατεστημένου ,για να θυμηθούμε προσώρας και τον πρόεδρο Ντουάϊτ Αϊζενχάουερ.
Εάν η μεγάλη Αμερική εξακολουθήσει την πρακτική αυτή , τότε το τέλος της θα είναι συντομότερο εκείνου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Κώστας Κόλμερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου