Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ο Έντι Ράμα τίμησε και τον Αλβανό Φονιά Μιντάτ Φρασέρι συνεργάτη των Ναζί …Που έσφαξε Βορειοηπειρώτες στους Βουλιαριάτες !



Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, τίμησε ακόμα και Αλβανούς δωσιλόγους, συνεργάτες των Ναζί την περίοδο της γερμανικής επικυριαρχίας στα Βαλκάνια…Το έργο του ,κατέσφαξε Βορειοηπειρώτες στους Βουλιαράτες!

Ένας από αυτούς ήταν και ο Μιντάτ Φρασέρι που έδρασε και κατά των Ελλήνων στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και που προ ημερών η αλβανική κυβέρνηση, παρόντος του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, διοργάνωσε τελετή ενταφιασμού των οστών του Αλβανού ναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών.

Η τελετή στο κεντρικό πάρκο που περιβάλλει την τεχνητή λίμνη των Τιράνων (liqemi I Tiranes), στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Για την ιστορία, ο Μιντάτ Φρασέρι ήταν αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Εθνικό Μέτωπο, (Balli Kombetar) που έδρασε την περίοδο 1940-1944 στην αλβανική ύπαιθρο κατασφάζοντας Έλληνες και Αλβανούς Πατριώτες μέχρι που διέφυγε ακολουθώντας τους Γερμανούς κατά την κατάρρευση.

Βαρύνεται για θηριωδίες και σφαγές στις μειονοτικές περιοχές (στα χωριά Κακοδίκι και Γλύνα, κοντά στους Βουλιαράτες) με εκατοντάδες θύματα.

Ο ίδιος ο Ράμα εκφώνησε «πανηγυρικό» επαναφέροντας στην ομιλία του και το θέμα των Τσάμηδων, ενώ στην επίσημη ταφή παρέστη ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο του Αλβανού πρωθυπουργού, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή η τελετή να έχει τιμές αρχηγού κράτους.

Επίσης σύμφωνος φέρεται ότι είναι και ο προηγούμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.
ΠΗΓΗ https://veteranos.gr/o-enti-rama-timise-ke-ton-alvano-fonia-mintat-fraseri-synergati-ton-nazi-pou-esfaxe-vorioipirotes-stous-vouliariates/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου