Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πήραν θάρρος οι «Τσάμηδες» μετά την παραίτηση του Κοτζιά- Ζητούν νεκροταφεία στη Θεσπρωτία

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκαν οι «Τσάμηδες», με αφορμή την παραίτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και το μήνυμα, που του απέστειλε ο Αλβανός υπουργός των Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, όπου κάνει λόγο για την καλή συνεργασία τους.
Μεταξύ άλλων το κόμμα των «Τσάμηδων», που συνεργάζεται πλέον με τους «δεξιούς» της γειτονική χώρας, μόνο ο πρόεδρος Σπετίμ Ιντρίζι, όχι οι βουλευτές, που παραμένουν με τους «σοσιαλιστές», σε σχετική ανακοίνωση έφτασε να απαιτεί και τη δημιουργία «Τσάμικων» νεκροταφείων στη Θεσπρωτία! Αναφέρει στην ανακοίνωση του το «PDIU»: «Ο Αλβανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε, λέει, τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Κοτζιά που παραιτήθηκε.»
«Για ποιο πράγμα ευχαριστεί ο Μπουσάτι, τον ομόλογο του ούζου και του χορού του Ζορμπά; Τον ευχαριστεί για τα νεκροταφεία των Ελλήνων στρατιωτών που ήρθαν ως κατακτητές στην Αλβανία, τη στιγμή που οι τσάμηδες δεν έχουν και σήμερα ακόμα, τάφους; Τον ευχαριστεί για την επαίσχυντη Συμφωνία για τα τοπωνύμια, τον ευχαριστεί για τη Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες για την οποία ο Κοτζιάς δήλωνε ότι η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια; Τον ευχαριστεί που η Ελλάδα διατηρεί ακόμα το νόμο του εμπολέμου με την Αλβανία, ευχαριστεί τον υπουργό μιας χώρας, με την οποία η Αλβανία είναι επίσημα σε πόλεμο; Τον ευχαριστεί για τις δηλώσεις του περί ανυπαρξίας του “τσάμικου” και για συνεργασία των τσάμηδων με τους ναζί; Να ξέρετε όμως, κ. Μπουσάτι, ότι η “τσαμουριά” θα σας παγώσει το χαμόγελο στα χείλη, έτσι όπως του κ. Κοτζιά».
ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/kosmos/721919_piran-tharros-oi-tsamides-meta-tin-paraitisi-toy-kotzia-zitoyn-ti-dimioyrgia-tsamikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου