Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η ΝΔ κατέθεσε ξανά τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τροπολογία για την δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, κατέθεσε για τρίτη φορά, πριν από λίγο, η Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.
Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο»


Πηγή: Η ΝΔ κατέθεσε ξανά τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου