Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Συνθήματα των ΛΟΚ και των ΟΥΚ με «αποδέκτη» τη Τουρκία (βίντεο)

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου και στη Θεσσαλονίκη.
Άψογοι σχηματισμοί με την παράσταση να κλέβουν για ακόμα μία χρονιά οι άντρες των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι είχαν "να πουν" στη Τουρκία, αρκετά ενδιαφέροντα συνθήματα.
Γιατί αν στην περίπτωση της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών στις 2 Μαρτίου στις Καστανιές, οι Τούρκοι τους άρπαξαν με "μπαμπεσιά" που έλεγαν και οι επαναστατημένοι Ελληνες το 1821, με τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις κανείς δεν μπορεί να "παίξει"...
Ενώ ήταν σε εξέλιξη η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, μικρή ομάδα μελών της Κίνησης «Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν» και του Πανελληνίου Πολιτικού Απελευθερωτικού Κινήματος Θεσσαλονικέων, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Οι διαδηλωτές που βρίσκονταν στο ύψος της οδού Καλλιδοπούλου ζήτησαν από τους Μακεδόνες βουλευτές που βρίσκονται στην παρέλαση να μη δεχτούν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Στο σημείο της διαμαρτυρίας βρέθηκε διμοιρία των ΜΑΤ, ωστόσο η ένταση δεν επεκτάθηκε.
Η διαμαρτυρία την ώρα της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 13.00 η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Πρώτα πέρασαν από τη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου οχήματα του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, ενώ ακολούθησαν έφεδροι. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα στρατιωτικά τμήματα και συγκεκριμένα με οπλίτες, μαθητές της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Στρατιωτικών Σωμάτων) και της ΣΥΔ (Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών- Πολεμική Αεροπορία).

\
Παρέλαση και για τους μαθητές
Ντυμένοι οι περισσότεροι στα λευκά και τα μπλε, παρελαύνουν κατά μήκος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταχειροκροτούνται από τον κόσμο που παρά τον βροχερό καιρό δίνει το «παρών» στρον χώρο της παρέλασης.
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Γιάννης Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ μεταξύ άλλων στις εξέδρες των επισήμων βρίσκονται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, Κώστας Γκιουλέκας, και Σταύρος Καλαφάτης καθώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις.
Το «παρών» έδωσε ακόμα ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης και ο πρώην υπουργός, Στέλιος Παπαθεμελής.
Εικόνες από τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου