Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Γεραπετρίτης σε Φιντάν: Τα πάθη που κληρονομήθηκαν δεν διαγράφονται μονοκονδυλιά

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Ο Φιντάν έθεσε τρία θέματα που έδειξε την αδιαλλαξία:

- Θέμα ομογενών δηλ. Τουρκικής μειονότητας

- Οι θέσεις τους για το Κυπριακό ειναι γνωστές δηλ. δύο κράτη

- Στην Ανατολική Μεσόγειο οι ορισθείσες ΑΟΖ με το Διεθνές Δίκαιο έρχονται σε ασυμφωνία με την Γαλάζια Πατρίδα και το Τουρκολυβικό μνημόνιο…

Κύριε Γεραπετρίτη στην Ελλάδα δεν υπάρχει μειονότητα τουρκική, αλλά μουσουλμανικές σύμφωνα με τη Λωζάνη, ενώ στην Τουρκία εξαϋλώνεται η Ελληνική μειονότητα…

Ο Χακάν ανέφερε ότι συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου εξέφρασε τη θέση περί δίκαιου διαμοιρασμού και για το Κυπριακό.

Επίσης, συζητήθηκαν βήματα που μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων. Επίσης, δήλωσε ότι περιμένει από την Ελλάδα συνεργασία στο μεταναστευτικό και την τρομοκρατία. Παράλληλα, είπε ότι συζήτησαν τα «προβλήματα των ομογενών μας στην Ελλάδα» και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, συζητήθηκε ο πολεμος στην Ουκρανία. 
Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος αλλά όχι αιθεροβάμων σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τα πάθη που κληρονομήθηκαν δεν διαγράφονται μονοκονδυλιά».

«Συμφωνήσαμε ότι ο οδικός μας χάρτης θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα. Το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, που θα ξεκινήσει στις 16 Οκτωβρίου, με ελληνική πλευρά. Δεύπάθγτερον, τα ΜΟΕ που θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα. Και τρίτον, τα θέματα θετικής ατζέντας, όπως ο τουρισμός, η κλιματική κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Από τότε που άκουσα τον Φιντάν να μιλά για την "Αρχή του Δίκαιου Διαμοιρασμού" (αν ήταν σωστή η μετάφραση) προσπαθώ να βρω κάποια νομική εξήγηση , δυστυχώς απέτυχα . Μάλλον μου θυμίζει την αρχή του Καραγκιόζη " τα δικα σας δικά μου και τα δικάμου πάλι δικά μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή