Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ο Τούρκος υπ. Άμυνας με “αρχιπραξικοπηματία” 24 ώρες πριν το πραξικόπημα!

Π. Καρβουνόπουλος - Militaire.gr
Για βίντεο που δείχνει έναν από τους πρωταγωνιστές της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία να συναντά τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ένα 24ωρο πριν την εκδήλωση του κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Και ανάβει φωτιές!
Ο αντιπρόεδρος του CHP Ερέν Ερντέμ δήλωσε πως ο Αντίλ Οκσούζ βασικός οργανωτής της απόπειρας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Φίκρι Ισίκ  μια μέρα πριν εκδηλωθεί η απόπειρα  πραξικοπήματος! Ο Οκσούζ είχε συλληφθεί στις 16 Ιουλίου αλλά αφέθηκε ελεύθερος στις 18 και τώρα…αναζητείται!

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του CHP η συνάντηση των δύο έγινε στην Σακάρια και υπάρχει και βίντεο! Κάλεσε μάλιστα την ΜΙΤ να αποκαλύψει ποιος το έχει στην κατοχή του,γιατί όπως είπε η τουρκική μυστική υπηρεσία γνωρίζει!

Όπως υπενθυμίζει το turkishminute.com στις  5 Απριλίου, ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιντσάρογλου είχε δηλώσει  ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ  δεν θέλουν να διερευνηθεί η απόπειρα πραξικοπήματος επειδή ανησυχούν ότι η έρευνα  θα έφθανε στους ίδιους.
Το θέμα είναι ότι οι αποκαλύψεις αυτές επαναφέρουν μια σειρά ερωτημάτων για το πραξικόπημα οπερέτα και για το ρόλο συγκεκριμένων αξιωματούχων. Μεταξύ αυτών του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και του διοικητή της ΜΙΤ.

Το “παραμύθι” ότι όλα τα οργάνωσε ο Γκιουλέν καταρρέει κάθε μέρα. Από τα στοιχεία που καταθέτουν μάρτυρες και κατηγορούμενοι στις δικες που ΄χει ξεκινήσει το καθεστώς Ερντογάν προκύπτει ότι το σενάριο δεν στέκεται με τίποτα:
•Μόνο δύο από τους 47 συνταγματάρχες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν  ως μέλη του κινήματος Γκιουλέν από “ανώνυμο”  μάρτυρα, συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.
•Μόνο 300 από τους 800 αξιωματικούς που  χρησιμοποιούσαν τη τηλεφωνική εφαρμογή γνωστή ως ByLock, η οποία θεωρείται από τις τουρκικές αρχές ως το κορυφαίο εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των οπαδών του Γκιουλέν, συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου