Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι επιβεβαίωση της συναντίληψης αντιμετώπισης του κοινού εχθρού και πως αυτό θα επιτευχθεί..


Όσα συζητήθηκαν στην τριημερή της Αθήνας

Κοινή γραμμή απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο διατηρούν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης παραβλέπει τους διεθνείς κανόνες για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δημιουργία τριμερούς ομάδας εργασίας για την αμυντική βιομηχανία, με στόχο την ανάπτυξη κοινών δυνατοτήτων, την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και τη συνεργασία στην έρευνα, στην παραγωγή και την τεχνολογία.

Τα τρία υπουργεία εξέφρασαν, τέλος, την κοινή τους πεποίθηση ότι η συνεργασία, ο διάλογος και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελούν τα θεμέλια για το μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου και πως η περιοχή μπορεί να εξελιχθεί σε έναν χώρο ασφάλειας, διασυνδεσιμότητας και βιώσιμης ευημερίας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου