Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026

Ισραηλινά ΜΜΕ: Στόχος του συγκυβερνήτη της Flydubai ήταν το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν – Ακύρωσε επίθεση τον Ιούλιο την τελευταία στιγμή

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Είναι μοναχικός λύκος ή υποκρύπτεται κράτος ή Ισλαμική Ριζοσπαστική οργάνωση…

Ο συγκυβερνήτης της flydubai, Χαμάμ αλ-Χαμαμί, φέρεται να σχεδίαζε να ρίξει την πτήση 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, σύμφωνα με αποκαλύψεις του ισραηλινού Channel 12. Το σχέδιό του, που περιελάμβανε πρόσκρουση σε κτίριο ή αεροσκάφος, αποτράπηκε χάρη στην αντίδραση του κυβερνήτη Σμιτ Ματσάρ και την επέμβαση Ισραηλινών επιβατών. Ο Χαμαμί είχε ακυρώσει παρόμοια επίθεση τον Ιούλιο λόγω φιλικών σχέσεων με μέλος του πληρώματος και οι πληροφορίες προέρχονται από ανακρίσεις που πραγματοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επιμέλεια: Νίκος Παγουλάτος

Στόχος του Χαμάμ αλ-Χαμαμί, του Ομανού συγκυβερνήτη που επιχείρησε να καταρρίψει την πτήση 1073 της flydubai, ήταν να ρίξει το αεροσκάφος πάνω στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, αποκαλύπτει το ισραηλινό Channel 12.

Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν επειδή ο Ινδός πιλότος και κυβερνήτης της πτήσης, Σμιτ Ματσάρ, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του κοκπίτ, επιτρέποντας σε Ισραηλινούς να επέμβουν και να ακινητοποιήσουν τον δράστη.

Ο Χαμαμί είχε σχεδιάσει την επίθεση από τον Ιούνιο, ακυρώνοντας μάλιστα ένα σχέδιο τον Ιούλιο, ενώ δήλωσε ότι επέλεξε τη flydubai επειδή πετάει προς το Τελ Αβίβ.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου