Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Τυχαίο δεν νομίζω..
Αναστάτωση προκάλεσε στην Κομοτηνή η παρουσία ομάδας Τούρκων μοτοσικλετιστών, οι οποίοι διέσχισαν δρόμους της πόλης έχοντας τουρκικές σημαίες στις μοτοσικλέτες τους και παίζοντας σε υψηλή ένταση τουρκικά εμβατήρια.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι επρόκειτο για προσαγωγή και όχι για σύλληψη. Η Αστυνομία προχώρησε στον προβλεπόμενο έλεγχο, αλλά από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν προέκυψε αξιόποινη πράξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί ξεχωριστή επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό και οι λεπτομέρειες προέρχονται από διασταυρωμένα τοπικά δημοσιεύματα και το σχετικό οπτικό υλικό.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει χαρακτηρίσει τους «Γκρίζους Λύκους» ρατσιστικό, ακροδεξιό και εξτρεμιστικό κίνημα, επισημαίνοντας τη στενή σύνδεσή του με το τουρκικό Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης, το MHP. Παράλληλα έχει καλέσει τα κράτη-μέλη να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των οργανώσεών του και να εξετάσουν τη δυνατότητα απαγόρευσης των συνδεδεμένων ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου