Παρασκευή 21 Αυγούστου 2026

ΗΠΑ: Καλούν τους συμμάχους να ενταχθούν στον συνασπισμό κατά του Ιράν – «Ή είστε μαζί μας ή εναντίον μας»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εαν οι Φρουροί της Επανάστασης δεν υποκύψουν, τότε έρχεται δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη με φυσικό αέριο στα ύψη και πετρέλαιο πανάκριβο..

Η Πατρίδα μας συνεχίζει να επιδοτεί τα καύσιμα με σοβαρό οικονομικό κόστος…

Πετρέλαιο: Παράταση της επιδότησης στο ντίζελ εξετάζει η κυβέρνηση – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις


Πετρέλαιο: Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι τιμές λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης ΗΠΑ-Ιράν

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ertnews.gr
Στόχος η «οικονομική κατάρρευση» της ιρανικής κυβέρνησης

Ερωτηθείς για το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει η αντιπαράθεση με το Ιράν, ο Μπέσεντ δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η αμερικανική εκστρατεία οικονομικής πίεσης να έχει μακρά ή ακόμη και αόριστη διάρκεια.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ποιος είναι ο βασικός στόχος της Ουάσινγκτον, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να διασφαλιστεί «η οικονομική κατάρρευση της ιρανικής κυβέρνησης».

«Ή είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας», δήλωσε ο Μπέσεντ, απευθυνόμενος στους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή και περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση της Ουάσινγκτον απέναντι στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση με το Ιράν.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου