Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Δεν αντιπολιτεύεσαι αλλά όλο το πολιτικό σύστημα γίνεται μια γροθιά, γιατί το Αιγαίο έχει σύνορα, ενώ η Αγκυρα πέραν του Casus belli έρχεται και την νομοθετεί που είναι ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ για την Εθνική μας Κυριαρχία…
Σοφία Βούλτεψη
Από τον Ιούλιο του 2019, επί Νέας Δημοκρατίας, η Άγκυρα έχει εκδιωχθεί από το πρόγραμμα αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών, ενώ η Ελλάδα θα παραλάβει το 2029 τα πρώτα.
Στις 10 Ιουλίου, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist, ο κ. Τσίπρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλέσει «εθνική ήττα» το… «άνοιγμα του δρόμου» για τη (δήθεν) απόκτηση από την Τουρκίατων F-35.
Το είπε αυτό γνωρίζοντας πως η Αγκυρα χρόνια τώρα προσπαθεί να πάρει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ωστόσο η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, όχι απλά μπλόκαρε τη διαδικασία, αλλά η Τουρκία από συμπαραγωγός βρέθηκε αποκλεισμένη από την προμήθεια των F-35. Αντίθετα, η Ελλάδα θα παραλάβει τα πρώτα αεροπλάνα νωρίτερα και από το προγραμματισμένο (το 2029 αντί του 2030).
Τέσσερις φορές επισκέφθηκε την Τουρκία, ενώ με τον Ερντογάν ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε όχι μόνο στην Αθήνα και στην Τουρκία, αλλά και στο Πεκίνο, και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και στη Νέα Υόρκη, για τη ΓΣ του ΟΗΕ.
Και να πεις ότι δεν συναντήθηκε με τον Τραμπ; Τον Οκτώβριο του 2017, δεν μας έλεγε πως «ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό»; Δεν άκουσε τον Αμερικανό πρόεδρο να λέει πως η αναβάθμιση των F-16 «ανέρχεται σε 2,4 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ»;
Ας αφήσει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας τα περί «εθνικής ήττας» και ας αναζητήσει άλλους τρόπους προβολής του νέου του εγχειρήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου