Παρασκευή 3 Ιουλίου 2026

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Σπάει παραδόσεις και γράφει Ιστορία

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Έχει και από τον Πατέρα του καταβολες Ελληνικές μην το ξεχνάμε…

Ο άνθρωπος που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρείτο εντελώς ακατάλληλος για να αναλάβει τον βρετανικό θρόνο, και που κατά τη δεκαετία του 1990 οι περισσότεροι ήθελαν να τον ρίξουν στο πυρ το εξώτερον λόγω της αποτυχίας του γάμου του με τη λαοφιλέστατη Νταϊάνα και της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Καμίλα, αποδεικνύεται όχι απλά άξιος για τον ρόλο που του κληροδοτήθηκε αλλά και τολμηρός 

Ελένη Λετώνη 

Η ομιλία του βασιλιά Καρόλου Γ΄ στο Αμερικανικό Κογκρέσο πριν λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του με αφορμή την επέτειο των 250 ετών από την Αμερικανική Επανάσταση, έγινε viral, αναδεικνύοντας το ευφυές και τολμηρό του χιούμορ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και επισκευής, που ξεκίνησαν το 2017, το Ανάκτορο του Mπάκινγχαμ θα συνεχίσει να αποτελεί την έδρα της βρετανικής μοναρχίας, χώρο υποδοχής ξένων ηγετών και επίκεντρο επίσημων δραστηριοτήτων, αλλά ο βασιλιάς και η βασίλισσα δεν θα κατοικούν πια εκεί. Κάρολος και Καμίλα θα συνεχίσουν να ζουν στο Clarence House, στο κέντρο του Λονδίνου. 

 Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την φερόμενη εμπλοκή του αδελφού του, Ανδρέα, στην υπόθεση Επσταϊν, απέχει παρασάγγας από το πώς το αντιμετώπισε η μητέρα τους όσο ήταν στον θρόνο. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου