Σάββατο 14 Μαρτίου 2026

Πολιτική κρίση στη Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ μετά την αποχώρηση του κόμματός της από τον κυβερνητικό συνασπισμό

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Κάτι επίκειται για αλλαγή πλεύσης στη Γροιλανδία..

Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών και Έρευνας της Γροιλανδίας, Βίβιαν Μότζφελντ / Φωτογραφία: AP / Virginia Mayo

Την παραίτησή της από την κυβέρνηση της Γροιλανδίας υπέβαλε η υπουργός Εξωτερικών Βίβιαν Μότσφελντ, μετά την αποχώρηση του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος «Σιμούτ», στο οποίο και ανήκει, από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η παραίτηση της Βίβιαν Μότσφελντ προκάλεσε νέα πολιτική ένταση στη χώρα.

Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα η κυβερνητική κρίση στη Γροιλανδία να μη χρησιμοποιηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ως αφορμή για νέες εντάσεις.

«Ο συνασπισμός με τα άλλα κόμματα παραμένει, και το έργο που ξεκίνησα θα συνεχιστεί από κάποιον άλλον» ανέφερε, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα είναι εύκολο για έναν αρχάριο υπό αυτές τις συνθήκες».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου