Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026

Κυβερνητικά στελέχη σε Σαμαρά για απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων: «Δεν χάνονται μέσω συμφωνιών με ιδιωτικές εταιρείες»

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: No comments….

24 Ιουλίου 2024

Κάσος: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του ιταλικού σκάφους εντός της ΑΟΖ - Τι επισημαίνει η Αθήνα για τον τουρκικό αναθεωρητισμό - ertnews.gr

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ertnews.gr

19 Αυγούστου 2024

Τούρκικη φρεγάτα παρενοχλεί το ιταλικό ερευνητικό πλοίο που εγκαθιστά υποβρύχιο καλώδιο στην Κάσο

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:www.worldenergynews.gr

Αντιφατικές δηλώσεις για τις έρευνες στην Κάσο

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την Κάσο. Όπως αναφέρει ο Αντ. Σαμαράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε πρόσφατα ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες παρεμποδίστηκαν από την Τουρκία και δεν ολοκληρώθηκαν.

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Γεραπετρίτης, διαβεβαίωσε ότι «το πρόγραμμα έρευνας ολοκληρώθηκε απολύτως και δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση».

«Λέει ψέματα η Κύπρος;» ρωτά ευθέως ο πρώην πρωθυπουργός, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι τα «ήρεμα νερά» στην περιοχή μάλλον δεν είναι τόσο ήρεμα.

«Συνήθεις εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις» χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του

«Συνήθεις εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις» χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Chevron για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου