Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Αν δεν προβούν με αποφασιστικότητα να γίνει η Ε.Ε. Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης με ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα θα βολοδέρνουν εσαεί και θα είναι μια ασημαντότητα στη Διεθνή Σκηνη..
![]() |
| (AP Photo/Francois Walschaerts) |
![]() |
| Πηγή x.com |
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπερασπιστεί τον εαυτό της», τόνισαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με αφορμή τις διεθνείς προκλήσεις που προκύπτουν από τις πρόσφατες δηλώσεις του, Ντόναλντ Τραμπ για τη Γροιλανδία αλλά και τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία.
«Οι γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μπορεί να φαίνονται τρομακτικές: ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η υπονόμευση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, οι βασικές συμμαχίες αμφισβητούνται. Αλλά η Ε.Ε. θα βγει από αυτή την κατάσταση ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και κυρίαρχη», δήλωσε ο Κόστα σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου