Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025

Προκλήσεις: Έστειλαν πάλι οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Παραβιάσεις και αερομαχίες

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!..

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. (EPA/ABIR SULTAN / POOL)

Μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία: «Ούτε να το σκεφτείτε»

Ως την «πιο ουσιαστική», χαρακτήρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη συνάντηση που είχαν οι τρεις ηγέτες τη Δευτέρα (22/12), στις δηλώσεις του μετά το τέλος της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία σημειώνοντας ότι «όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους στις χώρες μας, τους λέμε ότι αυτό δεν θα συμβεί, ούτε να το σκεφτείτε».

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ertnews.gr

Παραμονές Χριστουγέννων, η Τουρκία προκαλεί και πάλι στο Αιγαίο στέλνοντας οπλισμένα F-16 κι ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, παραβιάζοντας 7 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Μεσημεριανές ώρες, ανάμεσα από Λήμνο και Λέσβο εμφανίστηκε ένα ζεύγος οπλισμένων τουρκικών F-16, το οποίο προχώρησε σε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου, βόρεια της Λέσβου, με την Πολεμική Αεροπορία να απαντά άμεσα με οπλισμένα μαχητικά και αναχαιτίσεις.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, συνολικά σημειώθηκαν 7 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, η μία από οπλισμένο τουρκικό F-16 και οι υπόλοιπες 6 από κατασκοπευτικό ATR-72. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου