Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2025

Η Ευρώπη και η κατάρα της γεωγραφίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ειναι κάπως έτσι, αλλά όχι έτσι ακριβώς, γιατί τα πάντα είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος…

Φυσικά εμπόδια στις πολιτικές

Οι διαδοχικές γενιές Ευρωπαίων ηγετών δικαίως δέχονται οποιαδήποτε κριτική για το γεγονός ότι άφησαν την ήπειρο να γίνει ο τρομαγμένος υποτακτικός που είναι σήμερα. Η παραμέληση του στρατού, και η απομάκρυνση από πολιτικές ανάπτυξη; με κάθε τρόπο, ήταν αφελή λάθη ζωής και θανάτου.

Μόνο ένα πράγμα μπορεί να ειπωθεί για να μετριαστεί η κατάσταση. Τα γεωγραφικά δεδομένα ήταν και είναι εναντίον της Ευρώπης.

Η άνιση κατανομή ορισμένων πόρων σε όλο τον κόσμο, αργά ή γρήγορα θα γινόταν εμφανής. Καλύτερες αποφάσεις θα είχαν μετριάσει το πρόβλημα (η Βρετανία και η Γερμανία θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να είχαν υιοθετήσει την πυρηνική ενέργεια, για παράδειγμα), αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου