Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Ο Ζελένσκι κλείνει συμφωνίες εδώ όμως ταιριάζει απόλυτα:
«Συνασπισμός των προθύμων»: 26 χώρες συμφωνούν να αναπτύξουν στρατεύματα ή εξοπλισμό στη μεταπολεμική ΟυκρανίαΔιαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα:gr.euronews.com
Η Γαλλία, μαζί με τη Βρετανία, έχει πιέσει για τη δημιουργία μιας συμμαχίας περίπου 30 χωρών που είναι πρόθυμες να στείλουν στρατεύματα και πόρους στην Ουκρανία ή κατά μήκος των δυτικών συνόρων της, μόλις επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία.
Ο Μακρόν δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα να προσφέρει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage, αφού αρχικά είχε υποσχεθεί να παραδώσει έξι, καθώς και μια νέα παρτίδα πυραύλων εδάφους-αέρος Aster 30, που παράγονται από τον ευρωπαϊκό όμιλο MBDA, για τις μπαταρίες αεροπορικής άμυνας SAMP/T που λειτουργεί η Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου