Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Οι Γερμανοί εγγυώνται να βάλουν στο πρόγραμμα SAFE την Τουρκία και ως γνωστόν τη στηρίζουν διαχρονικά…
Εγκωμιαστικά σχόλια από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών για την Τουρκία, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική εγγύτητα των δύο χωρών
Η κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Γερμανίας, Χακάν Φιντάν και Γιόχαν Βάντεφουλ αντίστοιχα, στην Άγκυρα ανέδειξε όχι απλώς τη θερμή διπλωματική επαναπροσέγγιση των δύο χωρών, αλλά και τη νέα γεωπολιτική τους εξίσωση, όπου τα Eurofighters, η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας και η ευρωπαϊκή ασφάλεια συνδέονται σε έναν κοινό στρατηγικό άξονα.
Η ενεργός συμμετοχή της χώρας μας στον μηχανισμό SAFE και η ανάπτυξη κοινών έργων έχουν επίσης κρίσιμη σημασία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας τις προσδοκίες της Άγκυρας για την πλήρη άρση των περιορισμών στην προμήθεια εξοπλισμών – από τα μαχητικά Eurofighters και τα κρίσιμα εξαρτήματα του άρματος Altay, έως και τη γερμανική στήριξη σε μελλοντικά στρατηγικά προγράμματα, όπως το SAFE.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε επίσης και επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου Μερτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου