Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος σε παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό libero 107,4 fm αναφέρθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας.
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:
Ειδικότερα στηλίτευσε το γεγονός ότι ουδέποτε ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής εκλήθη από την πολιτική ηγεσία ώστε να την ενημερώσει για τα θέματα της Τουρκίας στα οποία ήταν βαθύς γνώστης παρά μόνο από την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Αποκάλυψε ότι σε ερώτηση του προς τον Νεοκλή Σαρρή για το πιο είναι το βαθύ κράτος της Τουρκίας αυτός απάντησε, η ελαφρότητα της δικιάς μας εξωτερικής πολιτικής και το γεγονός ότι ποτέ δεν μπορέσαμε να αντιγράψουμε τον δικό τους τρόπο σκέψης που στηρίζεται στην βυζαντινή - Φαναριώτικη διπλωματία και όχι στην σημερινή τακτική του ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ, εκφράζοντας παράλληλα ο Στρατηγός το παράπονο ότι εμείς ποτέ δεν τον τιμήσαμε..
Ερωτηθείς στο Στρατηγός για το θέμα της απροθυμίας των νέων να στελεχώσουν τη Σχολή Ευελπίδων, ο κ. Αρχηγός το απέδωσε στις ευθύνες που έχει η πολιτεία ειδικά σε θέματα παιδείας για το πώς προετοιμάζεται η επόμενη γενιά ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην υπαρκτή απειλή της Τουρκίας αναδεικνύοντας παράλληλα και τις ευθύνες της οικογένειες αλλά και της εκκλησίας η οποία δείχνει αδράνεια ακόμα και σε θρησκευτικά θέματα όπως το τελευταίο με τα εκθέματα - ανοσιουργήματα στην Εθνική Πινακοθήκη.
Τέλος επισήμανε την απουσία από την κυβέρνηση βουλευτών προερχόμενοι από την Μακεδονία και την Θράκη σε αντίθεση με την συμμετοχή πολλών προερχόμενων από την κυβέρνηση Σημίτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου