Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Stable instability είναι η Σταθερή Αστάθεια το χαρακτηριστικό για την γεωπολιτική στα Βαλκάνια με την Ελλάδα το μόνο πόλο σταθερότητας..
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς έθεσε το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να ενταχθεί τελικά σε αυτή τη στρατιωτική συμμαχία, προτείνοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα εγκυμονούσε πρόσθετους κινδύνους για τη Σερβία.Σημείωσε ότι οι εμπλεκόμενες χώρες – Κροατία, Αλβανία και Βουλγαρία – είναι όλες γείτονες της Σερβίας και αμφισβήτησε τις πραγματικές προθέσεις πίσω από αυτή τη νέα στρατιωτική συμφωνία.
Ο Βούτσεβιτς εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι η συμμαχία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή, ειδικά μέσω της πιθανής επέκτασής της σε μια ενδεχόμενη ένταξη της Βουλγαρίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας κατηγόρησε την Κροατία και την Αλβανία ότι υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη αποφασίζοντας να συνεργαστούν με το Κοσσυφοπέδιο.
Παρά τη στρατιωτική ουδετερότητα της Σερβίας, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας και της Αλβανίας, εάν αυτό γίνει με τρόπο που σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.metrosport.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου