Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

25η Μαρτίου: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την ημέρα του Ευαγγελισμού - Το μυστικό για να το τηγανίσετε σε κουρκούτι

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Γιατί την 25η Μαρτίου επιβάλλεται να φάμε μπακαλιάρο και για τους... μερακλήδες, με σκορδαλιά;

Την 25η Μαρτίου γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου καθώς και η επέτειος για την Επανάσταση του 1821. Ο λόγος που αυτή την ημέρα τρώμε μπακαλιάρο σχετίζεται με τη χριστιανική γιορτή που αποτελεί εξαίρεση στη νηστεία της Σαρακοστής. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου