Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

Η Νο1 τροφή που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Ένας παράγοντας στον οποίο συγκλίνουν πολλές μελέτες για τη νόσο Alzheimer είναι ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί προστατευτικά. Αυτή περιλαμβάνει: Ψάρια, ελαιόλαδο, αβοκάντο, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, κόκκινο κρασί με μέτρο.

Τι βρήκαν οι ερευνητές; Το ψάρι ήταν ο μοναδικός πιο σημαντικός διατροφικός παράγοντας για τη μείωση του κινδύνου της γνωστικής εξασθένησης. Τα λαχανικά ήταν η δεύτερη καλύτερη πηγή, ενώ όλα τα άλλα τρόφιμα παρουσίασαν μικρότερα αποτελέσματα. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου