Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

“Έχετε τόσες εκατοντάδες νησιά, δώστε μερικά να τελειώνετε”

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο αρθρογράφος αναφέρει, ότι ένας Γερουσιαστής όταν ενημερώθηκε για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας μίλησε ως επιχειρηματίας και με περισσό θράσος πρότεινε να δώσουμε κάποια νησιά στην Τουρκία..

Καλά ο Αμερικανός πέταξε «μια Αμερικανιά ως καουμπόης» ξέχασε όμως τι «τούβλο» που ξεστόμισε ο κ. Ζουράρις..

Ένα είναι βέβαιο να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλή επάνδρωση για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ και ΟΧΙ με συρρίκνωση, ώστε οι ΑΞΙΟΙ διπλωμάτες μας να έχουν τα όπλα για να υπερασπίζονται τα Εθνικά συμφέροντα..

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.protothema.gr:Ζουράρις: Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ

“Τόσες εκατοντάδες νησιά”… Τη δεκαετία του 1980, ένας Έλληνας πολιτικός είχε στο γραφείο του έναν μεγάλο χάρτη του Αιγαίου. Όταν τον επισκεπτόταν κάποιος σημαντικός ξένος τού τον έδειχνε και εξηγούσε την ιστορία, τη νομική διάσταση του θέματος και την υφή της τουρκικής απειλής.

Αυτός ο τρόπος θεώρησης περιφερειακών διενέξεων είναι πολύ επικίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα, και στην περίπτωση της Κύπρου και του Αιγαίου. Παλαιότερα, ένας πρόεδρος παρενέβαινε σε μια κρίση για να αποτρέψει κάποιο ρήγμα στη δυτική συμμαχία. Σήμερα, για ποιο ρήγμα και ποια συμμαχία να μιλήσει κάποιος;

Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, όταν εμείς οι Ελληνες βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας ή περνάμε περιόδους αστάθειας. Η Τουρκία το εκμεταλλεύεται κάθε φορά και προχωράει προσεκτικά στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Στον κόσμο που ανατέλλει, πάντως, το ερώτημα «και τι μπορούμε να κάνουμε ως Ελλάδα;» θα μας βασανίσει πολύ. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, τα ρίσκα τεράστια και οι αβεβαιότητες μεγάλες. Δεν μπορέσαμε να «αιχμαλωτίσουμε» τις ΗΠΑ, όπως πολύ επιτυχημένα έκανε το Ισραήλ, που τις έχει καταστήσει ισόβιο, δυναμικό σύμμαχο, ασχέτως ποιος είναι ο πρόεδρος.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου