Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Ολλανδία: Άνοιξε κατάλογος με πάνω από 450.000 συνεργάτες των Ναζί στον Β’ Π.Π.

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το ερώτημα είναι αυτοί οι « Γενναίοι του ΒΟΡΡΑ» της Ευρώπης που μας αντιμετωπίζουν υποτιμητικά, ενώ το παίζουν αδιάφθοροι και σπουδαίοι πόσες ημέρες πολέμησαν εναντίον των Γερμανών στο Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η αντίσταση τους ήταν «ρουφιάνοι» και συνεργάτες των Ναζί, όπως οι Ολλανδοί…

Όλοι αυτοί μας κουνούν το δάκτυλο και ΟΧΙ μόνο τους ανεχόμαστε, αλλά εκεί στις Βρυξέλλες τους προσκυνάνε στην κυριολεξία καθώς και στον κάθε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, που Τούρκοφέρνει!..

Πόσες ημέρες κράτησε η αντίσταση κάθε ευρωπαϊκής χώρας στο 3ο Ράιχ;

1) Ελλάδα – 219 ημέρες. Τους καθυστερήσαμε και τους έπιασε ο βαρύς χιονιάς της Ρωσίας με αποτέλεσμα να ηττηθούν από τον Κόκκινο Στρατό. Η Ευρώπη σώθηκε από τους Ναζί χάρη στην ελληνική αντίσταση. Χρηματοοικονομικά με τι ποσό θα μπορούσε να αποτιμηθεί αυτό;...)

2) Νορβηγία – 61 ημέρες

3) Γαλλία – 43 ημέρες (παρόλο που είχε μεγάλη αντίσταση)

4) Πολωνία – 30 ημέρες

5) Βέλγιο – 18 ημέρες

6) Ολλανδία – 4 ημέρες

7) Γιουγκοσλαβία – 3 ημέρες

8) Δανία - 0 ημέρες. Είναι γνωστή η ιστορία του Δανού βασιλιά, ο οποίος παρέδωσε το στέμμα του σε ένδειξη υποταγής σε ένα μοτοσικλετιστή του Χίτλερ, που απλά πήγε να μεταφέρει την αίτηση για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων.

9) Λουξεμβούργο - 0 ημέρες

10) Τσεχοσλοβακία - 0 ημέρες

11) Αλβανία – 0 ημέρες

AP Photo

Στην Ολλανδία δημοσιοποιήθηκε διαδικτυακός κατάλογος με τα ονόματα περίπου μισού εκατομμυρίου υπόπτων συνεργατών των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ολλανδικό πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Ο Πόλεμος στο Δικαστήριο» δημοσιοποίησε ψηφιακά έναν κατάλογο με τα ονόματα περίπου μισού εκατομμυρίου υπόπτων συνεργατών των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά τη λήξη ισχύος ενός νόμου που απαγόρευε την πρόσβαση του κοινού στο αρχείο.

Το αρχείο, που αποτελείται από 32 εκατομμύρια σελίδες, περιλαμβάνει 450.000 άτομα, κυρίως Ολλανδούς που είχαν ερευνηθεί για συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο νόμος που απαγόρευε την πρόσβαση του κοινού στα αρχεία έπαψε να ισχύει την Πρωτοχρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου