Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ανάλυση: Η Επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ “True Promise 2” και η επίτευξη των στόχων της

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Η μη χρήση του IRON DOME για την αντιμετώπιση των απειλών δεν βασίζεται στην ανεπάρκεια του συστήματος αλλά στο ότι το σύστημα αυτό, όπως έχουμε ενημερώσει ήδη στις LIVE εκπομπές μας, δεν έχει δυνατότητα αντιμετώπισης βαλλιστικών απειλών.

Ισραηλινή Αεράμυνα (Α/Α) και Συμμαχικές αναχαιτίσεις Έντονη κριτική ασκείται πάντως τις τελευταίες ώρες στην Ισραηλινή Αεράμυνα που παρά την πολυεπιπέδη προστασία που προσφέρει δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τις απειλές σε μεγάλο βαθμό. Η κριτική βασίζεται στην μη κατανόηση των πυραυλικών δυνατοτήτων του Ιράν και σε παραπληροφόρηση για τα συστήματα IRON DOME του Ισραήλ.

Η μη αντιμετώπιση ολόκληρου του πακέτου επίθεσης έγκειται στην δυσκολία αναχαίτισης επιθέσεων κορεσμού τέτοιας κλίμακας με όπλα που μπορούν να πιάσουν υπερηχητικές ταχύτητες και εκτοξέυονται μαζικά. Με βάση τα συμπεράσματα από τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας και όχι μόνο, καμία αεράμυνα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε τέτοιες επιθέσεις πλήρως αποτελεσματικά καθώς τα συστήματα αεράμυνας ξεπεράστηκαν από τις στρατηγικές «κορεσμού» που χρησιμοποίησε το Ιράν.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:nemesishd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου