Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

H «WSJ» για τον θρύλο του πόκερ Αρτσι Καρά: Εφυγε από τη ζωή πάμφτωχος και σχεδόν ξεχασμένος

Ο ομογενής Αρτσι Καράς βρέθηκε από τη φτώχεια στα μεγαλεία και, στη συνέχεια ξανά στη φτώχεια, μένοντας όμως στην Ιστορία ως ένας θρύλος του Λας Βέγκας. Φωτογραφία: Facebook

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Η κινηματογραφική ζωή, η θρυλική άνοδος και η εκκωφαντική πτώση του φημισμένου Ελληνοαμερικανού επαγγελματία τζογαδόρου, Αρτσι Καρά (Archie Karas), ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 7 Σεπτεμβρίου, πάμφτωχος και σχεδόν ξεχασμένος, αποτέλεσε αντικείμενο ενός εκτενούς αφιερώματος της εφημερίδας «Wall Street Journal» («WSJ»), που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Άρτσι Καράς, ένας Θρύλος του Τζόγου που Έφτιαξε -και Εχασε- μια Περιουσία, Πεθαίνει στα 73», το οποίο σημείωσε ότι «σε διάστημα τριών ετών τη δεκαετία του 1990, ο Καράς κέρδισε έως και 40 εκατομμύρια δολάρια – μόνο για να τα χάσει όλα σε κλάσμα του χρόνου που χρειάστηκε για να τα κερδίσει».

Πρόκειται για την ιστορία του Ανάργυρου Καραμπουρνιώτη, που έγινε γνωστός ως Άρτσι Καράς, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1950 στην Κεφαλονιά, όντας ένα από τα τέσσερα παιδιά της Μαριάννας και του Νικολάου Καραμπουρνιώτη. Στο άρθρο τονίζονται οι συνθήκες ακραίας φτώχειας υπό την οποία ζούσε η οικογένειά του, αφού ο πατέρας του ήταν οικοδόμος, ενώ ο ίδιος κάποιες φορές ως παιδί έπαιζε μπίλιες, προκειμένου να κερδίσει λίγες δραχμές για να αγοράσει ψωμί.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου