Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Εκπληκτική ανακάλυψη των αρχαιολόγων σε μία αρχαία πόλη στρατηγικής σημασίας – Το μυστηριώδες αργυρό φυλαχτό με χαραγμένο το όνομα του Χριστού

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το φυλαχτό είναι με Ελληνική επιγραφή..

Τι λένε οι Βούλγαροι « Ας την να λέει….»

Το 812, ο Κρούμος ο Φοβερός (Χαν της Βουλγαρίας), κατέλαβε την Develt (Deultum) και οδήγησε τους κατοίκους της στα βόρεια του Δούναβη. Η πόλη εκβουλγαρίστηκε πλήρως.

Οι ιστορικοί θεωρούν ότι η περιοχή έχει στενούς δεσμούς με τον εκχριστιανισμό του πληθυσμού της Βουλγαρίας, το 864.
Ενώ αρχικά εικαζόταν ότι επρόκειτο για ασημένια πλάκα, ύστερα από προσπάθεια αποκατάστασης από τη Silvia Borisova, αποκαλύφθηκε τελικά ότι το εύρημα είναι ένα φυλαχτό με χαραγμένα τα ονόματα των αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ, μαζί με εκείνο του Φύλακα Ιησού Χριστού.

«Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν προσεκτικοί να μην αναγνωρίζονται και χρησιμοποιούσαν διάφορα σύμβολα για να αναφερθούν στον Χριστό. Σε αυτή την περίπτωση, το φυλαχτό τοποθετείται σε έναν τάφο, κοντά στο κεφάλι του θαμμένου ατόμου, μακριά από τα μάτια των ανθρώπων», εξήγησε η Todorova. Το όνομα του Χριστού είναι γραμμένο πάνω του αλλά το πρώτο γράμμα είναι περιστραμμένο κατά 45% και σχηματίζει τον σταυρό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι γνωστό σε κάποιες πολύ πρώιμες χριστιανικές επιγραφές, είπε η επιμελήτρια.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου