Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Πεπτικό: «Κόψτε» αυτά τα δύο συστατικά και ηρεμήστε το έντερό σας

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος:

Δεν γνωρίζω, άρα δεν σχολιάζω…

Μια νέα μελέτη συστήνει νέες κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής, που μπορούν να διασφαλίσουν στους ασθενείς με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μια ζωή με λιγότερους περιορισμούς και περισσότερες απολαύσεις

Δίαιτα FODMAP:
 Πρόκειται για ένα αυστηρό διατροφικό σχήμα, που αποκλείει ορισμένους υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένης της γλουτένης και της λακτόζης, κάτι που περιορίζει αρκετά τους ασθενείς, στερώντας τους αγαπημένα τρόφιμα.

Μια απλούστερη λύση για τους ασθενείς

Για τους πάσχοντες, η διαχείριση των συμπτωμάτων μέσω της διατροφής μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά με περιοριστικά σχέδια, όπως η δίαιτα FODMAP. Τα νέα ευρήματα προσφέρουν μια απλούστερη, πιο βιώσιμη επιλογή. Περιορίζοντας τα σάκχαρα και το άμυλο, μπορούν να βιώσουν την ίδια ανακούφιση από τα συμπτώματα, απολαμβάνοντας παράλληλα πρόσθετα οφέλη, όπως η απώλεια βάρους και η μειωμένη λιγούρα – κι όλα αυτά χωρίς την πολυπλοκότητα ενός περιοριστικού σχήματος. «Η SSRD είναι εύκολο να ακολουθηθεί. Μπορείτε να τρώτε τα πάντα, απλώς μερικά από αυτά σε μικρότερες ποσότητες», επεσήμανε η ειδικός.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου