Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Θάνατος Σινουάρ: Το στρατηγικό λάθος του Ισραήλ και ο αδιάλλακτος Νετανιάχου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Το στρατηγικό λάθος έγινε, όταν οι Άγγλοι διέλυσαν την Οθωμανική αυτοκρατορίας και με την Νέα Μέση Ανατολή δημιούργησαν κράτη μόνο προβληματικά, με βάση την γνωστή ρύση «διαίρει και βασίλευε..»,

Έτσι οι πόλεμοι και οι ανακατανομές τώρα αρχίζουν και δεν τελειώνουν στην Μέση Ανατολή, όπως είναι ο Χάρτης που εμφανίστηκε το 2006 απο κύκλους του Αμερικανικού Πενταγώνου…

Η εικόνα, λοιπόν, του ηγέτη μίας οργάνωσης να πεθαίνει την ώρα της μάχης, “με το όπλο στο χέρι”, τραυματισμένος, μέσα σε ένα κατεστραμμένο από βομβαρδισμό διαμέρισμα, μπορεί να γίνει μία εικόνα έμπνευσης για νέους μαχητές της Χαμάς, για μαχητές που ορμώμενοι από την κόλαση που έχει δημιουργηθεί στη Γάζα τον τελευταίο χρόνο, θα πάρουν το όπλο για να εκδικηθούν, για να συνεχιστεί -αενάως- ο κύκλος του αίματος, στην πιο ταλαιπωρημένη, ίσως, περιοχή του πλανήτη.
Πλακάτ με τον Γιαχία Σινουάρ AP Photo/Osamah Abdulrahman

Ποιον άραγε, σε τελική ανάλυση, συμφέρει να παίζουν τα τελευταία λεπτά της ζωής του Σινουάρ σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη; Το Ισραήλ πιθανώς να έκανε ένα λάθος στρατηγικής αλλά το σίγουρο είναι ότι τον πόλεμο θα τον συνεχίσει.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
Τα πλάνα με τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιαχία Σινουάρ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. “Παίζουν” σε όλα τα μεγάλα ΜΜΕ. Και “καταναλώνονται” από τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου