Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

«Βαβέλ» το επιτελείο του Μαξίμου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.: Ας τα βρούνε…

Τα μέτωπα φαίνεται ότι είναι δύο: από τη μια ο Γ. Μυλωνάκης, που προσεγγίζει περισσότερο τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος όμως κρατά απόσταση ασφαλείας απ’ όλους, και από την άλλη, ανάλογα με τη συγκυρία, οι Σκέρτσος, Πατέλης και Μαρινάκης.

Η συνεργασία του όμως στην πρώτη κυβερνητική περίοδο με τον τότε υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ήταν κακή, αλλά τότε ήταν τόσο ισχυρή η κυβέρνηση που τα προβλήματα κουκουλώνονταν… Απόδειξη της δύσκολης συγκατοίκησης των συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μαξίμου λόγω ανταγωνισμών και επικαλύψεων είναι και το γεγονός ότι από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πέντε κυβερνητικοί εκπρόσωποι (Σ. Πέτσας, Χρ. Ταραντίλης, Αριστοτελία Πελώνη, Γιάννης Οικονόμου και Παύλος Μαρινάκης). Ειδικά ο κ. Ταραντίλης είχε παραιτηθεί καθώς δεχόταν από το υπόλοιπο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο του, που δεν άντεξε, αν και ο ίδιος την απέδωσε σε οικογενειακούς λόγους.

Στους διαδρόμους του Mεγάρου Μαξίμου έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται η ανάγκη διορθωτικών κινήσεων, όμως τούτη την περίοδο τα περιθώρια του πρωθυπουργού είναι ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Ιδανικά, ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να επαναφέρει στο Μαξίμου τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ενδεχόμενο που αναζωπυρώθηκε πρόσφατα, όταν σε εκδήλωση για το επιτελικό κράτος τού έπλεξε το εγκώμιο. Ομως, λόγω της φάσης όπου βρίσκεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος, η προοπτική αυτή είναι απαγορευτική, ιδίως μετά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι δηλαδή ο διάλογος θα μπει πλέον και στο μεγάλο θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου