Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Σκληρή γραμμή πριν από τη συνάντηση της Αθήνας – Η Αγκυρα επιμένει σε λύση-πακέτο

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ. :

 Ο Τούρκος ήδη έθεσε την ατζέντα για τις Θαλάσσιες Ζώνες στο Αιγαίο από τον Ιούνιο του 1995 και απειλεί με πόλεμο, είτε για Χωρικά Ύδατα, ενώ στη συνέχεια με το Τουρκολυβικό μνημόνιο πόλεμο και για την ΑΟΖ!..

Πως αντιδράσαμε, πετσοκόψαμε την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο στον 28ο Μεσημβρινό δηλ. στο μέσον της Ρόδου, δεχθήκαμε περιορισμένη επήρεια των Κάσου- ΚΑΡΠΑΘΟΥ - Κρήτης και το μέγιστο κατόρθωμα δεν ανακηρύξανε την ΑΟΖ, ενώ επεκτείναμε τα Χωρικά Ύδατα στα 12 ν. μ. μόνο στο Ιόνιο μέχρι τα Κυθηρα!..

«Άντε ρε πάτε παραπέρα..»

Βασίλης Νέδος
Μανώλης Κωστίδης

Σε σκληρές θέσεις περί παραπομπής σε διαπραγματεύσεις ή στη διεθνή δικαιοδοσία όχι μόνο της διαφοράς οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, αλλά και κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, επιμένει για ακόμα μια φορά η Αγκυρα, , ενώ ο χρόνος για τη συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα μετράει αντίστροφα

Ο Χακάν Φιντάν με τον Γιώργο Γεραπετρίτη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συζητήσεων για τις θαλάσσιες ζώνες, διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε ακόμα εκεί». [ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ]

Μετά το ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της 3ης Οκτωβρίου, τις διαρροές στη «Χουριέτ» και τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες αποτυπώθηκαν οι θέσεις αυτές και σε δηλώσεις αξιωματούχων στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου