Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ερντογάν: Θα αντισταθούμε στα «ύπουλα σχέδια» διαμοιρασμού της περιοχής μας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ότι και να κάνουν οι γείτονες, όσα Drones και Υποβρύχια να αποκτήσουν η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ επικρέμαται για τέσσερα κράτη όπως:

Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία!,..

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτίμησε ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί στη Γάζα και στον Λίβανο και τόνισε ότι η χώρα του θα αντισταθεί

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε συγκεκριμένα ότι «ένα ύπουλο σχέδιο, το οποίο δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, έχει τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να δεις και να καταλάβεις πού είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου», υπονοώντας ότι ο στόχος αυτός είναι η χώρα του.

Βρίσκονται σχεδόν σε έναν αγώνα δρόμου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, για να προκαλέσουν την Τουρκία

Δεν επιθυμούμε τον πόλεμο

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Τα κάνουμε όλα αυτά όχι επειδή επιθυμούμε τον πόλεμο, αλλά για να προστατεύσουμε επάξια την πατρίδα μας και τους πολίτες μας. Απέναντι στην κατάσταση τρέλας της περιοχής μας, θα σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων και στο πλευρό της δικαιοσύνης, όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά κομμάτια η γεωγραφία μας με μια νέα διαίρεση, όπως εκείνη της συμφωνίας Σάικς-Πικό» (σ.σ. η μυστική αγγλο-γαλλική συμφωνία του 1916 για τον διαμοιρασμό της τότε οθωμανικής Μέσης Ανατολής).

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου