Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η Τουρκία σε επιφυλακή ή προπαγάνδα το αφήγημα Ερντογάν περί απειλής από το Ισραήλ;

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Αντί σχολίου..

Το νέο αφήγημα Ερντογάν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο του Ισραήλ έχει αρχίσει και διανθίζεται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης

Το τηλεφώνημα που σήμανε συναγερμό

«Ο Ερντογάν, ο οποίος συναντιόνταν εκείνη την ώρα με τον Φινλανδό πρόεδρο Alexander Stubb, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, ενημερώνονταν λεπτό προς λεπτό για την επίθεση.

Ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός, Μετίν Γκιουράκ, έλαβε την πληροφορία για την επίθεση στη δεξίωση που πραγματοποιούνταν το βράδυ της 1ης Οκτώβρη για την έναρξη των εργασιών της τουρκικής βουλής. Μετά το τηλεφώνημα, ο στρατηγός Γκιουράκ, μαζί με τον στρατηγό Σελτσούκ Μπαϊρακτάρολου, αρχηγό ξηράς, τον πτέραρχο Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου, αρχηγό πολεμικής αεροπορίας, και τον ναύαρχο Ερτζουμέντ Τατλίογλου, αρχηγό του πολεμικού ναυτικού, αποχώρησαν από την αίθουσα και μετέβησαν στο αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου.

Οι αρχηγοί των όπλων παρακολουθούσαν στο αρχηγείο προσεκτικά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την επίθεση και τις πληροφορίες που προέρχονταν από το Κιουρετζίκ, όπου βρίσκεται το σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης».

Η επέμβαση των AWACS

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενεργοποίησε τα αεροσκάφη AWACS, τα οποία απογειώθηκαν και πραγματοποίησαν ελέγχους στον τουρκικό εναέριο χώρο. Τα αεροσκάφη AWACS, με την ικανότητα τους να ελέγχουν από μεγάλες αποστάσεις, αποτελούν ζωτικής σημασίας εργαλεία για την τουρκική αεράμυνα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου