Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Πόσα ξοδεύουν Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ για την Άμυνα;

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η Κύπρος λόγω ηλιθιότητας Ιωαννίδη με το 37% σκλαβωμένο και η Πατρίδα μας με Casus Belli από τον Ιούνιο του 1995 αν επεκτείνουμε τα Χωρικά Ύδατα στα 12 ν.μ., γιατί το θέλει ο «νταβατζής της περιοχής»,ο Τούρκος!!…

Τώρα το ΒΗΜΑ βρήκε θέμα «πιασάρικο να μας την πει..»

Δεκάδες δισ. δολάρια ξοδεύουν οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου για τα εξοπλιστικά τους προγράμματα - Η θέση της Ελλάδας.

Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από την μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ΚΚΣΜ), για τις χώρες της Μέσης Ανατολής (αλλά και για την Ελλάδα) αλίευσε ο ΒΗΜΑτοδότης σχετικά τον πληθυσμό των χωρών, την οικονομία τους αλλά και τις αμυντικές δαπάνες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, η Αίγυπτος με πληθυσμό 109,5 εκ. παραμένει η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή, με δεύτερο το Ιράν με 87,5 εκ. που έχει ξεπεράσει την Τουρκία, η οποία τώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση πληθυσμιακά, με 83,6 εκ. Ακολουθεί το Ιράκ με 41,2 εκ. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός ανέρχεται στα 10,5 εκ. και στο Ισραήλ 9,2 εκ, με την Κύπρο με 1,1 εκ να αποτελεί τη μικρότερη πληθυσμιακά χώρα στην περιοχή.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου