Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν πεθαίνουμε

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εδώ αποφαίνεται η επιστήμη…


Πολλοί που έχουν αναφερθεί σε εμπειρίες κοντά στο θάνατο ισχυρίζονται ότι αιωρούνταν πάνω από το σώμα τους, ότι είδαν να περνούν από σκοτεινές σήραγγες προς το φως ή ότι συνάντησαν πνεύματα και νεκρούς συγγενείς.

Καθώς όμως αυτά τα απόκοσμα περιστατικά αντιμετωπίζονται συχνά μέσα από μια θρησκευτική ή πνευματική οπτική, οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να εντοπίσουν τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό τις τελευταίες στιγμές του.

Η πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Science, υποστηρίζει ότι είναι ακόμη αδύνατο να γνωρίζουμε τι βιώνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια αυτών των εγκεφαλικών υπερτάσεων.

Ωστόσο, η αυξημένη δραστηριότητα που καταγράφεται στην TPJ θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ορισμένοι άνθρωποι που υφίστανται εμπειρίες κοντά στο θάνατο ισχυρίζονται ότι έχουν δει ζωντανές εικόνες.

«Νομίζω ότι έχουμε δυνητικά τουλάχιστον ορίσει ή ανακαλύψει τα ελάχιστα ανατομικά βήματα για τα νευροσήματα της κρυφής συνείδησης», δήλωσε ο καθηγητής Borjigin.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου