Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Πώς η Αθήνα «στρώνει το χαλί» στην Αγκυρα για να κερδίσει στη Χάγη τον περιορισμό μας στα 6 μίλια χωρικά ύδατα σε όλο το Αρχιπέλαγος

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Υπερβολές για να γίνει «πιασάρικο» το κείμενο..

Διαβάστε απλά 

Τι είναι τα Χωρικά Ύδατα και ποιες οι ελληνοτουρκικές διαφορές

Το Δίκαιο της Θάλασσας, της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (ή στην αγγλική, United Nations Convention on the Law of the Sea/UNCLOS 1982), η Αιγιαλίτιδα Ζώνη ενός κράτους μπορεί να έχει εύρος μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια2. Πολύ περισσότερο, το δικαίωμα αυτό μπορεί να το ασκήσει ένα κράτος μονομερώς, όπως προβλέπεται από το ίδιο άρθρο της Συνθήκης, δηλαδή χωρίς να υποχρεούται ένα κράτος να προβεί σε πρότερες διαβουλεύσεις με τα γειτονικά του κράτη. Επίσης, το δικαίωμα για Αιγιαλίτιδα Ζώνη έως 12 ναυτικά μίλια αποτελεί και εθιμικό κανόνα Διεθνούς Δικαίου, δηλαδή ακόμη και χώρες που δεν έχουν υπογράψει την UNCLOS δύναται να έχουν Χωρικά Ύδατα έως τα 12 ναυτικά μίλια. Αυτό που δεν μπορεί να υφίσταται, είναι ένα κράτος, είτε έχει υπογράψει την UNCLOS είτε όχι, να διεκδικήσει Αιγιαλίτιδα Ζώνη μεγαλύτερη των 12 ναυτικών μιλίων3.

Διαβάστε ΕΔΩ σχετικό άρθρο www.huffingtonpost.gr

Μανώλης Κοττάκης

Θα το γράψω εισαγωγικά όσο πιο ωμά γίνεται και θα τεκμηριώσω ακολούθως. Ολα όσα έχουν συμβεί μετά την 9η Δεκεμβρίου που υπογράφηκε η Διακήρυξη Ειρήνης και Φιλίας των Αθηνών μεταξύ των κυρίων Μητσοτάκη και Ερντογάν επιβεβαιώνουν την άποψη που διατυπώσαμε από την επομένη κιόλας ότι πρόκειται για Σύμφωνο Εγκατάλειψης Εθνικών Θέσεων. Σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις μας με τη γείτονα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου