Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο: Τα μυστικά μιας διαδρομής 2.353 χρόνων

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Όταν η Πατρίδα μας δεν ήταν «στις προηγμένες χώρες» και στην Ε. Ε., οι Μεγάλοι Έλληνες Ευεργέτες δημιούργησαν έργα θαυμαστα και αξεπέραστα!..

Σήμερα οι έχοντες και κατέχοντες οι περισσότεροι εξ αυτών επαίρονται για το πόσα δις έχουν και αγνοούν ότι, «Με άδεια χέρια ήλθαμε και με άδεια χέρια θα φύγουμε», ενώ όπως ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ μένουν με ανεξίτηλα γράμματα ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!..

Η ιστορία του αρχαιότερου εν λειτουργία σταδίου που είναι μόλις 110 χρόνια νεώτερο της Ακρόπολης - Η «Τρύπα της Μοίρας», από όπου τη ρωμαϊκή περίοδο περνούσαν τα άγρια θηρία, η σαρκοφάγος, το ιερό πλοίο και η γέφυρα του Ιλισού - Το θρυλικό τοπόσημο της Αθήνας περνά στην εποχή των μεγάλων events

Χρήστος Δρογκάρης

Στέκει αγέρωχο στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Ζάππειο, στις παρυφές του λόφου του Αρδηττού. Ενα μοναδικό μνημείο, ζωντανό σύμβολο της αρχαίας κληρονομιάς του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού, το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο ή απλά Καλλιμάρμαρο αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της αθλητικής και ολυμπιακής ιστορίας της Ελλάδας με παγκόσμια ακτινοβολία.

Ενα επιβλητικό στάδιο, με ιστορία 2.353 ετών, που στο λευκό αττικό του μάρμαρο με λαμπρότητα συνυπάρχουν μοναδικά το ελληνικό αθλητικό και ολυμπιακό πνεύμα που πηγάζει από τα βάθη των αιώνων και φτάνει μέχρι την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων με την ιστορία του πολιτισμού και το σημερινό πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Πανανθρώπινο σύμβολο συμφιλίωσης των λαών καθώς φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και έκτοτε παραμένει παγκόσμιος φάρος ειρήνης, φιλίας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου