Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ουκρανία: Η περικύκλωση του Βούλενταρ, η γκάφα του Κουρσκ και οι φόβοι της CIA

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο Ζελένσκι τελειώνει και η Ουκρανία δύσκολα αποφεύγει την ήττα…

Μια ήττα της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες στο Κουρσκ θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της κυβέρνησης του Ζελένσκι ή τουλάχιστον μια άλλη σημαντική ανατροπή στην ουκρανική ηγεσία.

Επιμέλεια Γιώργος Γεωρτζόγλου

Οι ρωσικές δυνάμεις ουσιαστικά την έχουν τώρα περικυκλώσει, παγιδεύοντας στο εσωτερικό της την ουκρανική 72η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία. Οι Ρώσοι έριξαν φυλλάδια ανακοινώνοντας στους Ουκρανούς ότι πρέπει να παραδοθούν ή ν’ αποδεχθούν την εξόντωσή τους.

Η 72η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία λέει ότι δεν έχει λάβει εντολή ν’ αποσυρθεί από την πόλη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πλέον πολύ αργά. Προφανώς ο Ζελένσκι δεν ήθελε να χάσει το Βούλενταρ (και άλλες μάχες) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, αναφέρει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας.

Θέλουν την ήττα του ΝΑΤΟ

Ο Μπάιντεν θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία μέχρι και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, ώστε η φήμη του να παραμείνει ακέραια, ή έτσι πιστεύουν οι υποστηρικτές του. Εάν η Χάρις κερδίσει, θ’ αντιμετωπίσει, υπό τις παρούσες συνθήκες, μια βέβαιη ήττα στην Ουκρανία.

Οσον αφορά κάποια διπλωματική συμφωνία, αυτή φαίνεται απίθανη για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους Ρώσους.

Υποψιάζομαι, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω, ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα προσπάθησε να πείσει τους Ρώσους για κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν τους πρόσφερε τίποτα αρκετά ελκυστικό ώστε να οδηγήσει σ’ οποιαδήποτε αλλαγή.

Από τη δική μου οπτική γωνία, οι Ρώσοι επιθυμούν μια ήττα του ΝΑΤΟ πολύ περισσότερο από το να ξεφορτωθούν την παρούσα ουκρανική κυβέρνηση.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου