Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πρόεδρός μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στους Ανθυποσμηναγούς που αποφοιτούν από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Παντού κτίζει Τζάμια και εγκαθιδρύει το ριζοσπαστικό Ισλάμ στις Ένοπλες Δυνάμεις της άλλοτε Κεμαλικής Τουρκίας, που εαν Σύζυγος στελέχους φορούσε μαντήλα τον αποστράτευαν ως ισλαμιστή και εχθρό της Δημοκρατιας..

Ιστοσελίδα ΥΕΘΑ της 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε ομιλία στους αποφοίτους Ανθυποσμηναγούς μας στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας, του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, στην Τελετή Παραλαβής Διπλωμάτων και Παράδοσης Σημαίας στο Μπακίρκιοϊ.

Ο Πρόεδρός Ερντογάν, ευχήθηκε να είναι ωφέλιμο το τζαμί της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα εγκαινιάσουν μετά την τελετή και είπε: «Πέρυσι ανοίξαμε το τζαμί της Ναυτικής Ακαδημίας. Χθες βάλαμε το τζαμί που χτίστηκε στη Στρατιωτική μας Ακαδημία σε λειτουργία. Έχουμε επίσης χτίσει 7 τζαμιά στις άλλες σχολικές μας πανεπιστημιουπόλεις στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας. Ελπίζουμε να τα ολοκληρώσουμε μέχρι την άνοιξη του 2025, αν ο Θεός το επιτρέψει. Ανοικοδομούμε αυτό το διακεκριμένο έργο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλύψουμε ένα κενό με το τζαμί της Αεροπορικής Ακαδημίας μας, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα «Συγχαίρω ολόψυχα όσους συνέβαλαν και προσεύχομαι ο Θεός να μην χάσει ποτέ το κάλεσμα για προσευχή από τους ουρανούς μας».

 Ο Πρόεδρός Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του στην τελετή όπου 198 σπουδαστές, 14 από τους οποίους ήταν από φιλοξενούμενες χώρες, βίωσαν τη χαρά της αποφοίτησης, χαιρέτησε τους συμμετέχοντες και είπε ότι ενώ γιόρταζαν τα στρατιωτικά επιτεύγματα, ειδικά την Ημέρα της Νίκης, αυτόν τον μήνα, πραγματοποίησε επίσης τις τελετές απονομής διπλωμάτων και σημαίας της Στρατιωτικής Ακαδημίας. Δηλώνοντας ότι οι Ανθυποσμηναγοί πρόσθεσαν τη χαρά της αποφοίτησης στη χαρά των νικών και βίωσαν μαζί μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα, ο Πρόεδρός Ερντογάν είπε: «Φυσικά είμαι χαρούμενος, πρέπει να το πω. Τα κορίτσια μας πήραν τις πρώτες θέσεις στις στρατιωτικές Σχολές, στην τελετή αποφοίτησης της Στρατιωτικής Ακαδημίας, την τελετή αποφοίτησης της Ναυτικής Ακαδημίας και την τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό είναι, φυσικά, ένα διαφορετικό σήμα τιμής για εμάς Σημαίνει ότι τα κορίτσια μας μπορούν να πετύχουν, ειδικά ως στρατιωτικοί».

Υπενθυμίζοντας ότι ήταν στο Αχλάτ την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Αγκαλιάσαμε και οι δύο τη νεολαία μας στο Αχλάτ, που είναι ο τίτλος ιδιοκτησίας της Ανατολίας και δώσαμε μια σημαντική φωτογραφία ενότητας με πολύ επικριτικά μηνύματα. Δείξαμε ότι είμαστε ένα κράτος και ένα έθνος, με μια καρδιά ενάντια στην τρομοκρατία και τις αποσχιστικές προθέσεις. Δείξαμε ξεκάθαρα στο Aχλάτ ότι είμαστε ένα έθνος. Την επόμενη μέρα, πραγματοποιήσαμε περήφανα την 953η επέτειο της νίκης μας στο Mατζικέρτ, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας και προέλευσης και ότι θα προστατεύαμε τα εδάφη που μας εμπιστεύτηκε ο σουλτάνος Αλπαρσλάν και ο ηρωικός στρατός του ως αιώνια πατρίδα μας.

Τονίζοντας ότι γιόρτασαν την Ημέρα της Νίκης της 30ης Αυγούστου στο Προεδρικό συγκρότημα, ο Πρόεδρός Ερντογάν είπε: «Το γιορτάσαμε ξανά με μεγάλο ενθουσιασμό με προσευχές και ύμνους στο σπίτι του έθνους. Χθες μοιραστήκαμε τη χαρά της αποφοίτησης της Στρατιωτικής μας Ακαδημίας και ανοίξαμε το τζαμί μας, που έχει χωρητικότητα περίπου 1500 ατόμων, το οποίο ολοκληρώθηκε, για προσκύνηση».

Συνεχάρη τους Ανθυποσμηναγούς που παρέλαβαν τα πτυχία τους και είπε: «Εύχομαι μεγάλη επιτυχία στους απερίσκεπτους αετούς των απεριόριστων ουρανών στους τόπους υπηρεσίας τους». Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχάρη τις οικογένειες, τους διοικητές και τους εκπαιδευτές που βοήθησαν στην ανατροφή των Ανθυποσμηναγών

Ενισχύουμε το στρατό μας σε κάθε τομέα

Σημειώνοντας ότι ο συνολικός αριθμός των αποφοίτων της σχολής έφτασε τους 1462 όταν συμπεριλήφθηκαν οι απόφοιτοι SUTASAK (Αξκοί Βασικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας και Κατανόησης Αξιωματικών), ο Πρόεδρός μας Ερντογάν είπε: «Δίνουμε μεγάλη σημασία σ’ αυτό το σημείο, στο οποίο φτάσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μόλις 8 ετών. Το εξέφρασα χθες. Και θέλω να το τονίσω ξανά σήμερα. Οι ΤΕΔ κατάφεραν να ξεπεράσουν μια από τις πιο σοβαρές δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσει ένας στρατός με τις λιγότερες δυνατές ζημιές. Όχι μόνο εξαλείψαμε τη συμμορία της προδοσίας των FETO, η οποία μεγάλωσε σαν κακοήθης όγκος για σχεδόν 40 χρόνια, αλλά και ενισχύσαμε τον στρατό μας σε κάθε τομέα.

Υποδεικνύοντας τις αντιτρομοκρατικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν, ο Πρόεδρός Ερντογάν είπε: «Πραγματοποιώντας την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» μόλις 40 ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δώσαμε πολύ σημαντικά μηνύματα σε όσους περίμεναν το κράτος μας να σκοντάψει, να εξασθενήσει και παραπαίει». Στη συνέχεια, καταφέραμε θανατηφόρα πλήγματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις που είναι φωλιασμένες στη βόρεια Συρία με τις Επιχειρήσεις «Κλάδος Ελαίας», «Πηγή Ειρήνης» και «Ασπίδα της Άνοιξης». «Καταφέραμε αυτό το χτύπημα στο Γκαμπάρ, δώσαμε αυτό το χτύπημα στο Τέντουρεκ, δώσαμε αυτό το χτύπημα στον ρέμα Μπεστλέρ και οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν ένα μέρος για να διαφύγουν, αλλά δεν θα το βρουν».

Δηλώνοντας ότι εμπόδισαν τον λαό της Λιβύης να βιώσει περισσότερα δεινά με την υποστήριξη που δόθηκε στη νόμιμη κυβέρνηση κατά των πραξικοπηματιών στη Λιβύη, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν είπε: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τους φίλους και τους αδελφούς μας όπου χρειαστεί, από τη Σομαλία μέχρι το Κατάρ. τα τελευταία 2 χρόνια, είμαστε αλληλέγγυοι με τους φίλους και τους αδελφούς μας στο βόρειο Ιράκ με τις επιχειρήσεις μας Pence-Kilit. Προσπαθούμε να στεγνώσουμε το βάλτο της τρομοκρατίας»..

Υπενθυμίζοντας ότι κατέστρεψαν ολοσχερώς τις εχθρικές δυνάμεις με τους Αζέρους αδερφούς τους στο Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν είπε: «Ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας εδώ πολύ σύντομα. Θα κλείσουμε το λουκέτο και θα αφαιρέσουμε τους αυτονομιστές απατεώνες από το να αποτελούν πηγή απειλής Στο έθνος μας και στους Ιρακινούς αδελφούς μας θα ήθελα να το πω πολύ καθαρά «Μετά από μια προδοσία της εποχής της 15ης Ιουλίου, κανένα κράτος στον κόσμο δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε η Τουρκία, θα μπορούσε να έχει πετύχει τέτοια επιτυχία πέρα από τα σύνορά της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Σημειώνοντας ότι όχι μόνο θεράπευσαν τις πληγές που προκλήθηκαν από την προδοσία των FETO εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά πρόσθεσαν επίσης δύναμη στη δύναμη και τη φήμη του στρατού, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Φυσικά, ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να απογοητεύσουμε ποτέ την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Πιστεύουμε ολόψυχα ότι θα φτάσουμε σε πολύ καλύτερα επίπεδα».

Ο Πρόεδρός Ερντογάν θυμήθηκε με έλεος τους μάρτυρες που αψήφησαν τον θάνατο λέγοντας «Ή νίκη ή μαρτύριο» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους ηρωικούς βετεράνους. Ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν και ίδρωσαν για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν είπε: «Οι αεροπόροι μας, που είναι η πηγή υπερηφάνειάς μας με τα ατσάλινα φτερά τους, διαδραματίζουν επίσης πολύ κρίσιμους ρόλους στην υπεράσπιση της ουράνιας πατρίδας. Στην εξάλειψη των απειλών στην ασφάλεια της χώρας μας, ιδιαίτερα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η Πολεμική Αεροπορία μας αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες. Το μέλλον είναι στους ουρανούς. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την Πολεμική μας Αεροπορία σε κάθε τομέα. Η δυναμική που επιτύχαμε στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ακολουθείται με φθόνο όχι μόνο από φιλικούς και αδελφικούς λαούς αλλά και σε όλο τον κόσμο. Όπως γνωρίζετε, είμαστε μια από τις 3 ή 4 κορυφαίες χώρες στον κόσμο σ’ αυτόν τον τομέα».

Υπενθυμίζοντας ότι τα τουρκικά SİHA που παράγονται από τουρκικές εταιρείες χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες από την Ευρώπη μέχρι την Ασία, από την Αφρική έως τη Μέση Ανατολή, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Με την έναρξη λειτουργίας του Kızılelma και του ANKA-3, των οποίων οι δοκιμές συνεχίζονται, θα είμαστε πλέον παίκτες σε ένα νέο πρωτάθλημα στον τομέα αυτό. Το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος KAAN είναι ένα από τα έργα που μας ενθουσιάζει όλους. Ενώ αναπτύσσουμε το πολεμικό μας αεροπλάνο 5ης γενιάς, ταυτόχρονα αναπτύσσουμε το F-16. Εκσυγχρονίζουμε τα ελικόπτερα μας ATAK στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας Το HÜRJET, ειδικά το HÜRJET και το GÖKBEY, έλαβαν μέρος στην άσκηση EFES-2024. Θόλο, θα έχουμε επίσης έναν «Ατσάλινο Θόλο», που θα διασφαλίσει ότι τα πολυεπίπεδα συστήματα αεράμυνας και όλοι οι αισθητήρες και τα όπλα μας λειτουργούν σε ενοποίηση μεταξύ τους, από πυραύλους μέχρι συστήματα αεράμυνας, ότι χρειάζονται οι δυνάμεις μας χωρίς δισταγμό».

Σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στην περιοχή μας υπενθυμίζουν και πάλι τη σημασία των βημάτων που έγιναν στην αμυντική βιομηχανία τα τελευταία 22 χρόνια, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν είπε: «Όποιος έχει σοφία και διορατικότητα μπορεί εύκολα να δει αυτό το γεγονός. Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει κόψει τον ομφάλιο λώρο της. Βλέπουμε προσωπικά πώς οι συμμαχίες των οποίων είμαστε μέλη ενεργούν σε περίπτωση ανάγκης, στη συριακή κρίση.» Είδαμε ότι, εκτός από μία ή δύο χώρες, απέφυγαν ακόμη και να στείλουν πυροβολαρχίες Πάτριοτ. Δεν δίστασαν να υποστηρίξει ανοιχτά τη συριακή επέκταση του PKK και να υποδεχτούν τους ηγέτες της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης με κόκκινα χαλιά».

Δηλώνοντας ότι πάντα συναντούσαν τα ίδια εμπόδια, από την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο έως τις διασυνοριακές επιχειρήσεις κατά τρομοκρατικών οργανώσεων τα τελευταία χρόνια, ο Πρόεδρός Ερντογάν είπε: «Πάντα αμφίθυμες συμπεριφορές... Θεός φυλάξοι, αν συμβεί κάποιο πρόβλημα στη δική μας. χώρα αύριο, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε ξανά την ίδια κατάσταση. Ως εκ τούτου, ως κράτος ότι κι αν κάνουμε, το κάνουμε υπό το πρίσμα αυτών των επώδυνων εμπειριών στο παρελθόν Εκτός από τα αδέρφια μας που τα βρίσκουμε πάντα μαζί μας, εμπιστευόμαστε μόνο το έθνος μας και το δικό μας ανθρώπινο δυναμικό από εδώ και πέρα σε όσους θέλουν να περπατήσουν μαζί μας, αλλά δεν θα κάνουμε το λάθος να βάλουμε όλα τα αυγά μας σε ένα καλάθι».

Ο Πρόεδρός Ερντογάν δήλωσε ότι οι Ανθυποσμηναγοί έλαβαν μια εξαιρετικά σύγχρονη, υψηλής ποιότητας, πολύπλευρη εκπαίδευση στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας και ότι τα προσόντα και οι αξίες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους θα είναι η πυξίδα τους σε όλα τα καθήκοντά τους που θα αναλάβουν και ότι πιστεύει ολόψυχα ότι θα πάνε το στρατό σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Ο Πρόεδρός Ερντογάν δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι απόφοιτοι θα εργαστούν για το λαμπρό μέλλον της Τουρκίας επωφελούμενοι από τις εμπειρίες των αποφοίτων που έχουν μπροστά τους. «Παρακαλώ μην ξεχνάτε τα ακόλουθα σημεία ενώ εργάζεστε σε διαφορετικά επίπεδα της επαγγελματικής σας ζωής και σε διαφορετικές γωνιές της χώρας μας». Ο Πρόεδρός Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

«Είστε μέλη ενός ιδρύματος που είναι κόρη οφθαλμού αυτού του έθνους. Γνωρίζετε ήδη πολύ καλά πόσο τιμητική είναι η εμπιστοσύνη σας. Συνεχίστε να βελτιώνετε τον εαυτό σας. Μην απογοητεύετε την εμπιστοσύνη που έχει δείξει το έθνος μας σ’ εσάς. Μην αποκλίνετε ποτέ από το νόμο, τη δημοκρατία και την κυριαρχία της εθνικής βούλησης, ως πρόεδρος του έθνους μας, αρχηγός του κράτους μας και αρχιστράτηγος των ΤΕΔ, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σ’ εσάς, τους νέους Ανθυποσμηναγούς μας και πιστεύω. ότι θα είστε άξιοι, γιατί οι οικογένειές σας έχουν μεγάλη πίστη να σας στείλουν σε αυτές τις στρατιωτικές σχολές. Σας έστειλαν με κατανόηση. Πιστεύω ότι θα είστε άξιοι των οικογενειών σας με τον ίδιο τρόπο, ο Θεός να σας βοηθήσει».

Ο Πρόεδρός Ερντογάν, ευχήθηκε να είναι ωφέλιμο το τζαμί της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα εγκαινιάσουν μετά την τελετή και είπε: «Πέρυσι ανοίξαμε το τζαμί της Ναυτικής Ακαδημίας. Χθες βάλαμε το τζαμί που χτίστηκε στη Στρατιωτική μας Ακαδημία σε λειτουργία. Έχουμε επίσης χτίσει 7 τζαμιά στις άλλες σχολικές μας πανεπιστημιουπόλεις στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας. Ελπίζουμε να τα ολοκληρώσουμε μέχρι την άνοιξη του 2025, αν ο Θεός το επιτρέψει. Ανοικοδομούμε αυτό το διακεκριμένο έργο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλύψουμε ένα κενό με το τζαμί της Αεροπορικής Ακαδημίας μας, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα «Συγχαίρω ολόψυχα όσους συνέβαλαν και προσεύχομαι ο Θεός να μην χάσει ποτέ το κάλεσμα για προσευχή από τους ουρανούς μας».

Συγχαίροντας τους αποφοίτους, ο Πρόεδρός μας Ερντογάν ευχήθηκε στους φιλοξενούμενους φοιτητές επιτυχία στα καθήκοντά τους στις χώρες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου