Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων θα διδάσκονται στα Σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας!

 ΣΧΟΛΙΟ:

Θεοφάνης Μαλκίδης

Τούτες τις ώρες που τιμούμε το Σταυρό αλλά κσι τη Σταύρωση της Σμύρνης και το Ολοκαύτωμα του Ελληνισμού και των άλλων λαών της Μικράς Ασίας το 1922, ήρθε μία σπουδαία είδηση, ως αποτέλεσμα του μακροχρόνιου, συνεχούς, ιερού αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας:

Μετά από τη διδασκαλία της Γενοκτονίας σε πολιτείες των ΗΠΑ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι και στα σχολεία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας θα διδάσκονται οι Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων!

Μπροστά στην άρνηση της Τουρκίας και την αδιαφορία της Ελλάδας, εμείς συνεχίζουμε, για την Αλήθεια, τη Μνήμη, τη Δικαιοσύνη, την Αναγνώριση!


Θεοφάνης Μαλκίδης*

Οι Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων θα διδάσκονται στα Σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Αυστραλίας!

Μία από τις σημαντικές αποστολές μου στον επίπονο μακροχρόνιο, ανιδιοτελή και ιερό αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ελληνισμός στην περίοδο 1908-1922, ήταν η Αυστραλία. Εκεί ο ακμαίος, δυναμικός, παραγωγικός Ελληνισμός, η Ελληνική Διασπορά που «έρχεται από μακριά», αγωνίζεται, συχνά χωρίς βοήθεια από το «εθνικό κέντρο», για να υπερασπιστεί ιστορία, αλήθεια, δίκαιο και για να αντιμετωπίσει προπαγάνδα, ψέματα και άφθονο χρήμα της Τουρκίας και των συμμάχων της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου