Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν θα τα παρατήσουμε!

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί αντιστέκονται στην Ισλαμοποίηση του Ερντογανισμου και το ρήγμα με τους Κεμαλιστές είναι βαθύ όσο ποτέ άλλοτε..

Εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ότι και να κάνουν, δεν λειτουργεί. Αυτή η χώρα, αυτό το έθνος δεν εγκαταλείπει τον σωτήρα της, τον ιδρυτή της και τον αιώνιο ηγέτη, που ένωσε την κοινωνία, που άναψε τη φωτιά του Πολέμου της Ανεξαρτησίας ενάντια στους εισβολείς. Φάνηκε για άλλη μια φορά στις 30 Αυγούστου Ημέρα της Νίκης. Πολίτες όλων των ηλικιών έσπευσαν στο Μαυσωλείο και στον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ. Η γιορτή γιορτάστηκε με ενθουσιασμό σ’ όλη τη χώρα. Οι προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων να αγνοήσουν τον Ατατούρκ, όπως πάντα, χάθηκαν στους δικούς τους σκοτεινούς διαδρόμους. Εν τω μεταξύ, υπήρχαν ακόμη εκείνοι που «προσβλήθηκαν» από τις λέξεις «Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» που φώναζαν οι σπουδαστές στην αποφοίτησή τους. Ωστόσο, τι πιο φυσικό από τον σεβασμό των στρατιωτικών μας για τον αρχιστράτηγο και ιδρυτή τους, που βγήκε νικητής από τους δύσκολους πολέμους που κυμαίνονταν από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μέχρι την απελευθέρωση και τη σύγχρονη Δημοκρατία και ν’ ακολουθήσουν τα βήματά του;;

Η τελετή αποφοίτησης στη ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΙ, έγραψε ιστορία και όσον αφορά τις γυναικείες επιτυχίες. Για πρώτη φορά, γυναίκες Ανθυπολοχαγοί αποφοίτησαν από στρατιωτικές σχολές στην κορυφή της τάξης τους την ίδια περίοδο. Αυτό είναι επίσης σημαντικό γιατί δείχνει ότι η Δημοκρατία που ίδρυσε ο Ατατούρκ, παρείχε ίσες ευκαιρίες και ήταν μια επανάσταση για τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια στην αντιδραστική νοοτροπία.

Είναι καθήκον όλων μας να αποτρέψουμε την κατανόηση της Ümmet (κοινότητα με κοινή ιστορία), την προσπάθεια να τεθεί το πολιτικό Ισλάμ στο επίκεντρο, η συνεργασία με τα δίκτυα της κοινότητας και τα αιματηρά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών με χρήσιμο εξοπλισμό, για να καταστρέψουν την κυριαρχία μας σ’ αυτή τη δύσκολη γεωγραφία και τον «χάρτη διαίρει και βασίλευε» στη χώρα μας. Η Τουρκία, ως δημοκρατικό, κοσμικό, συνταγματικό κράτος δικαίου, θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο που χάραξε ο ιδρυτής της, ο Ατατούρκ, και προς τον στόχο που έχει θέσει. Όπως στον τίτλο που κάναμε τις προάλλες: «Δεν τα παρατάμε ποτέ!»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου