Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Ο Επιτήδειος ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ Παζαρτζής Ερντογάν έχασε τη μάχη στον αέρα και ανέκρουσε πρύμνα!!
Όλα τα δίνει για να αρπάξει το Αιγαίο και η ΑΘΗΝΑ εκεί με Γεραπετρίτη στο τιμόνι από το Κολωνάκι ρεμβάζει, γιατί κάθεται στη Διακήρυξη των Αθηνων και υποχωρεί άνευ λόγου και αιτίας..
1. Δημοσιεύτηκε άρθρο στο περιοδικό Forbes που εδρεύει στις ΗΠΑ στο οποίο αναφέρεται ότι η Τουρκία «μπορεί να πουλήσει τους S-400 σε τρίτες χώρες χωρίς να εξοργίσει τη Ρωσία». Στο άρθρο με τίτλο «Γιατί μπορεί το Πακιστάν ή η Ινδία να θέλουν τους αχρησιμοποίητους ρωσικούς πυραύλους S-400 της Τουρκίας?», τα λόγια του πρώην υπουργού Cavit Çağlar αναφέρουν ότι «Το Πακιστάν και η Ινδία, αν και για διαφορετικούς λόγους, μπορεί να θέλουν να αποκτήσουν αυτούς τους πυραύλους, τους οποίους η Τουρκία έλαβε πριν από 5 χρόνια αλλά δεν χρησιμοποίησε».
2. Φημολογείται στα λόμπι της Άγκυρας ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, θέλει μια μοίρα F-35 και μια μοίρα F-35B από τη σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, και έχει προτείνει «Ας τα βάλουμε σε κουτιά, εσείς επιθεωρήστε» για το ρωσικής κατασκευής. σύστημα αεράμυνας S-400. Αναφέρεται ότι τα συστήματα αεράμυνας S-400, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία με κόστος 2,5 δισ. δολάρια και προκάλεσαν κρίση με τις ΗΠΑ, φυλάσσονται ακόμη σε αποθήκες.
Εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της 27 Αυγούστου 2024
Σύμφωνα με αναφορές στα λόμπι της Άγκυρας, τα συστήματα αεράμυνας S-400, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία με κόστος 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διατηρήθηκαν σε αποθήκες, μπήκαν ξανά στην ατζέντα στη διαπραγμάτευση για τα F-35. Υποστηρίχθηκε ότι η κυβέρνηση ήθελε μια μοίρα F-35 και μια μοίρα F-35B. Ο αμερικανικός Τύπος έγραψε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να πουλήσει τους S-400 στο Πακιστάν και την Ινδία.
Η Τουρκία, που θέλει να αποκτήσει υπεροχή αεροπορικής ισχύος έναντι της Ελλάδας, στρέφεται σε διαφορετικές επιλογές για την εξάλειψη των ελλείψεων στον στόλο της πολεμικής αεροπορίας, ενώ ζυγίζει τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αφη 5ης γενιάς F-35.
Φημολογείται στα λόμπι της Άγκυρας ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, θέλει μια μοίρα F-35 και μια μοίρα F-35B από τη σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, και έχει προτείνει «Ας τα βάλουμε σε κουτιά, εσείς επιθεωρήστε» για το ρωσικής κατασκευής. σύστημα αεράμυνας S-400. Αναφέρεται ότι τα συστήματα αεράμυνας S-400, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία με κόστος 2,5 δισ. δολάρια και προκάλεσαν κρίση με τις ΗΠΑ, φυλάσσονται ακόμη σε αποθήκες. Σύμφωνα με τα παρασκήνια, η Τουρκία έφερε στο τραπέζι μια πρόταση για την επίλυση του ζητήματος των S-400, που αποτελεί προϋπόθεση για να επανενταχθούν στο πρόγραμμα των F-35. Ανώτερος αξιωματούχος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, στον οποίο έφτασε η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και είπε: «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Τουρκίας».
Είπε: «Οι απαιτήσεις για την αγορά F-35 από την Τουρκία είναι γνωστές», υπενθυμίζοντας τους όρους της Ουάσιγκτον για την πώληση των F-35.
Η φόρμουλα 3ης χώρας
Οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις παραδόσεις μαχητικών αφών F-35 επιβάλλοντας κυρώσεις στην Τουρκία το 2018, λόγω της προμήθειας συστημάτων αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Τα 6 μαχητικά αφη F-35A που κατασκευάστηκαν για την Τουρκία, φυλάσσονται από τότε σε αποθήκες. Αναφέρεται στον Τύπο ότι το μέσο κόστος ενός F-35 που παράγει η Lockheed Martin είναι 130 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη, ενώ η προϋπόθεση ότι η Τουρκία «πρέπει να βρει μια λύση για τους S-400» προκειμένου να ενταχθεί εκ νέου στο πρόγραμμα των F-35, έχει διατυπωθεί εδώ και καιρό από τις ΗΠΑ, οι απόψεις ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την πώληση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας σε 3η χώρα, συνεχίζει να έχει απήχηση στον αμερικανικό Τύπο.
Δημοσιεύτηκε άρθρο στο περιοδικό Forbes που εδρεύει στις ΗΠΑ στο οποίο αναφέρεται ότι η Τουρκία «μπορεί να πουλήσει τους S-400 σε τρίτες χώρες χωρίς να εξοργίσει τη Ρωσία». Στο άρθρο με τίτλο «Γιατί μπορεί το Πακιστάν ή η Ινδία να θέλουν τους αχρησιμοποίητους ρωσικούς πυραύλους S-400 της Τουρκίας?», τα λόγια του πρώην υπουργού Cavit Çağlar αναφέρουν ότι «Το Πακιστάν και η Ινδία, αν και για διαφορετικούς λόγους, μπορεί να θέλουν να αποκτήσουν αυτούς τους πυραύλους, τους οποίους η Τουρκία έλαβε πριν από 5 χρόνια αλλά δεν χρησιμοποίησε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου