Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Η ολιγωρία και η ανοχή στους «τσαμπουκάδες» της Άγκυρας επιβάλει να αντιδράς ως κράτος που προστατεύει την Εθνική του Κυριαρχία..

 

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Άμυνας Στρατηγός Φρ. Φράγκος σε παρέμβαση του στην ραδιοφωνική εκπομπή του Απόστολου Μακρυανίδη στο ράδιο Μετρόπολις αναφέρθηκε στα γεγονότα της Κάσου και σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Στρατηγός από το 1995 που υπογράψαμε το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) οι τούρκοι μας κήρυξαν πόλεμο και όπως εξήγησε το "Casus Belli" είναι απειλή πολέμου και ουδείς διαμαρτυρήθηκε από τότε.

Αποτέλεσμα ήταν να έρθουν τα γεγονότα στα Ίμια και τα πρόσφατα γεγονότα της Κάσου και εμείς να κωφεύουμε.

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε  στον Υπουργό Εξωτερικών κύριο Γεραπετρίτη ο οποίος μετά τις δύο υποκλίσεις στον Ερντογάν και που να πας με Υπουργό τον Γεραπετρίτη, όταν το 2020 είπε ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα έξι (6) ναυτικά μίλια. 

Αναρωτήθηκε μάλιστα τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε την δεύτερη τετραετία του κ. Π/Θ με Υπουργό τον κ. Γεραπετρίτη όταν αντικατέστησε τον κ. Δένδια ο οποίος μέσα στην Άγκυρα κατακεραύνωσε τον κ. Τσαβούσογλου και έτσι τον υποχρέωσε να μεταβεί το Κογκρέσο των ΗΠΑ και να πει τα αυτονόητα.

Όσον αφορά την δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης Στρατηγός αναρωτήθηκε αν κάποια συμφέροντα επέβαλαν να δώσουμε το ΟΚ στην Τουρκία ή ήθελαν να έχουν οι 300 "ήσυχο ύπνο", καθώς ουδείς αντέδρασε για τα γεγονότα της Κάσου διότι όπως είπε αυτή είναι η τραγική μοίρα των Ελλήνων, να εκλέγουν κυβερνήσεις που δεν τους εκπροσωπούν..

Σύμφωνα με το Στρατηγό η απάντηση είναι μία:

1. Ανακήρυξη του μονομερούς δικαιώματος επέκτασης των Χωρικών Υδάτων στα 12 ν.μ.

2. Ανακήρυξη της ΑΟΖ 

3. Ανακήρυξη το Θαλάσσιων Πάρκων στο Αιγαίο 

Και συνέχισε πως δεν υπογράφεις την διακήρυξη των Αθηνών ώστε μετά να ζητάς άδεια από τον Ερντογάν ή τον Φιντάν πού θα παραβρεθεί στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για να μιλήσουν για το Κυπριακό χωρίς ο ίδιος να αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στην παρουσία Τούρκων υπηκόων σε νησιά και Αλεξανδρούπολη οι οποίοι αγοράζουν μεγάλες περιουσίες χωρίς να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος της ταυτότητάς τους, αφήνοντας αιχμές και για την παρουσία ανθρώπων της ΜΙΤ με την πρόφαση της απόκτησης της golden visa στη χώρα μας.

Θύμισε για άλλη μία φορά ότι ο μακαριστός Πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος εκλιπαρούσε για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου με αποτέλεσμα σήμερα οι Αιγύπτιοι να μας αναγκάσουν να υπογράψουμε μαζί τους μερική οριοθέτηση και μειωμένη επήρεια 60-40.

Επίσης όπως είπε ο Στρατηγός ανεχθήκαμε να υποβληθεί το Τουρκολυβικό μνημόνιο χωρίς εμείς να ανακηρύξουμε τα Χ.Υ ως η μόνη χώρα από τις 148 χώρες οι οποίες το έπραξαν χωρίς να γίνει πόλεμος.

Ο Στρατηγός παρότρυνε τους 300 βουλευτές να διαβάσουν το Σύνταγμα, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους και να αποφασίζουν ως Έλληνες και αν δεν μπορούν να το κάνουν ας παραιτηθούν.

Για τους κακεντρεχείς που θα πουν γιατί δεν τα έλεγε όταν ήταν Αρχηγός ο Στρατηγός απάντησε πως όταν ήταν έκανε δουλειά και όποιος επιθυμεί μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν και ανέφερε χαρακτηριστικά το φράχτη και την αντιαρματική τάφρο αλλά και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να ειπωθούν..

Τέλος ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ για άλλη μία φορά ανέφερε πως πέραν της εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής το σημαντικότερο θέμα είναι το δημογραφικό και πως αυτό δεν επιλύεται με πολυπολιτισμικές κοινωνίες χωρίς να εξετάζουν τα ατομικά έγγραφα και το ποινικό παρελθόν των παράτυπων μεταναστών.

Και συνειρμικά αναφέρθηκε στο προπαγανδιστικό σύστημα που αν μιλήσεις σε χαρακτηρίζουν ομοφοβικό ή ρατσιστή με αποτέλεσμα άνθρωποι με σοβαρό λόγο να μην ξαναμιλάνε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου